на живо

НА ЖИВО: Изказвания след Изпълкома на БФС и оставката на Михайлов

Очаква се пресконференцията да започне около 15:00 ч.

Ладислав Цветков

Изпълнителният комитет към Българския футболен съюз прие оставката на досегашния президент Борислав Михайлов. След това всички членове на Изпълкома също подадоха оставки. Следващата стъпка е свикване на извънреден конгрес за избор на нов президент и членове на комитета. До тогава шеф на българския футбол ще бъде досегашният вицепрезидент Михаил Касабов.

Оставка подаде и националният селекционер Красимир Балъков. Това съобщи президентът на "Славия" и член на Изпълкома Венцеслав Стефанов. Под негово ръководства "лъвовете" не постигнаха победа в квалификациите за европейско първенство. 

Извънредното заседание се провежда на базата на БФС в "Бояна". От 15-те члена на комитета присъстват 14. Според информация на "Дневник" на срещата не присъства собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. Бившият собственик на "Левски" Спас Русев си тръгна по-рано.

Снимка: Lap.bg

Освен оставката на Михайлов, Изпълкомът изслуша националния селекционер Красимир Балъков и ще обсъди оставката на друг нейн член - Валентин Михов

Сайтът btvnovinite.bg и "Фейсбук" страницата bTV Спорт ще ви покажат най-важните мнения и коментари след срещата на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз днес (18 октомври). 

Членовете на Изпълкома се събират в базата в "Бояна" в 14:00 ч., като се очаква съвещанието им да продължи час, а след това да има пресконференция, на която ще бъдат обявени взетите решения.

Срещата с медиите, както и мненията на участниците в заседанието, които не присъстват на нея, ще бъдат излъчени на живо.

На заседанието на Изпълкома трябва да бъде разгледана и приета оставката на президента Борислав Михайлов. Той заяви своето решение да напусне поста след почти 14 години начело на БФС след мача между България и Англия, завършил с поражение за "лъвовете" 0:6 и белязан от раситки скандал.

Снимка: Ладислав Цветков

Именно след тази среща министърът на младежта и спорта Красен Кралев, а след това и лично примерът Бойко Борисов заявиха, че държавата прекратява всякакви отношения с БФС, докато начело е Михайлов. 

На срещата на Изпълнителния комитет трябва да стане ясно и кой ще наследи бившия вратар на националния тим на поста. Той има трима вицепрезиденти. Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев заявиха, че няма да се възползват от тази възможност, а Йордан Лечков е в предизборна кампания за кмет на Сливен.

Какви ще са решенията и кой ще заеме поста на Михайлов до края на мандата му през 2022 г. или до организиране на нов конгрес за избор на президент на БФС?

Гледайте на живо във btvnovinite.bg и във "Фейсбук" страницата ни bTV Спорт.