на живо

Букарев: От много места ни търсеха, за да легнем на "Царско село"

Треньорът на "Витоша" Бистрица е категоричен, че тимът му играе феърплей

Lap.bg

Треньорът на "Витоша" Бистрица Асен Букарев направи любопитно разкритие след поражението с 0:1 от "Царско село" в мач от група "А" на втората осмица в Първа лига. Той сподели, че е имало "приятелски обаждания" от няколко места, за да загуби отборът му умишлено.

"Играем феърплей. От много места ни търсеха да дадем мача, да легнем на "Царско село". Това няма как да стане, докато аз съм треньор където и да е. Ще играем феърплей и срещу "Етър", колкото ни стигат силите. Обажданията бяха приятелски. От симпатии да дадем мача. Чисто по съседски", разкри треньорът на "Витоша" след последния съдийски сигнал на мача в Бистрица.

Отборът ще играе във Втора Лига от следващия сезон: "Не останах доволен. Това е играта на "Бистрица" в последно време. В един равностоен мач загубихме", каза Букарев.

"Много проблеми имаше. Затова единият отбор е с 6 точки, последен и закономерно отива във Втора лига. Всеки път повтарям, че като не отбележиш, ще загубиш. Четвърти пореден мач не отбелязваме гол. Нямам забележки към желанието на играчите. Това е качеството в момента. Това е продукцията в момента и тя не е достатъчна. Най-нормалното нещо е защитата да се пропука. Всички правят грешки, но ние не се възползваме", продължи Букарев.

"Не мога да съм доволен след като колкото и добре да играеш в защита, като ти вкарат, губиш мача. Няма как да съм доволен. Бесен съм".

Относно съмненията за коронавирус в отбора, заради което срещата бе отложена с един ден, Букарев отговори: "Вчера не тренирахме, докато "Царско село" са тренирали. До последно футболистите не бяха на стадиона. Поредната паника. Не знам кой иска да я създава", заяви наставникът.