на живо

Букмейкърите направиха Клоп фаворит за напускане

Коефициентът за раздяла с "Ливърпул" падна драстично

Британските букмейкъри направиха Юрген Клоп фаворит за следващ напуснал или уволнен мениджър във Висшата лига. Коефициентът за раздяла на германския специалист с шампиона "Ливърпул" падна драстично в последните часове, след като мърсисайдци допуснаха трета поредна загуба.

Шансовете на "червените" от града на "Бийтълс" да защитят титлата си намаляха след поражението с 1:3 срещу "Лестър", дошло с късен обрат. Тимът на Юрген Клоп вече изостава на 13 точки от лидера "Манчестър Сити", който има мач по-малко.

Още в неделя плъзнаха слухове, че Клоп е напуснал, а чашата е преляла заради скандал и спречкване между вратаря Алисон и защитника Андрю Робъртсън.

Клоп, който не можа да се прибере в Германия за погребението на майка си, бе с насълзени очи след края на двубоя с "Лестър". Запитан дали сега "Ливърпул" е извън борбата за титлата, той промълви "Да... Не мога да повярвам, но - да. Не мисля, че можем да съкратим тази разлика".

"Нормалния" е начело на "Ливърпул" от 8 октомври 2015 г., като за този период направи тима шампион за първи път от 30 години, спечели и по веднъж Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.