на живо

Бум на заразени с COVID-19 отложи срещата "Царско село" - "Берое"

БФС се произнесе

Lap.bg

Българският футболен съюз официално отложи срещата от Първа лига между "Царско село" и "Берое", която трябваше да се играе утре. Причината е големият брой заразени с COVID-19 в състава на столичния тим. Мачът е пренасрочен за 16 декември.

"На база представени индивидуални PCR тестове на състезатели и треньори от ФК "Царско село 2015" Сф, Медицинската комисия при БФС констатира, че с положителен резултат за COVID-19 са 12 професионални футболисти с трудови договори и двама състезатели от ДЮШ на клуба, състезаващи се в представителния мъжки отбор. Предвид горното, съгласно решение на ИК на БФС поради карантинирани над 10 състезатели с професионални договори на ФК "Царско село 2015" Сф, срещата от XII–ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ФК "Царско село 2015" Сф – ПФК "Берое" СЗ насрочена за 06.11/петък/2020 г. от 17.30 часа се отлага", информираха от футболната ни централа.

Снимка: Lap.bg

Преди дни "царете" съобщиха, че 6 от играчите и треньорът Любослав Пенев са заразени с COVID-19. При повторното тестване положителни проби са дали още 8 футболисти. От "Царско село" съобщават и имената им - Панайотис Лука, Мирослав Будинов, Божидар Васев, Реян Даскалов, Емануил Манев, Борис Галчев, Тома Ушагелов и Мартин Попов.

Снимка: Lap.bg

Според разпоредбите на БФС, футболна среща от родното първенство може да се отложи, ако в един от двата отбора има над 10 заразени играчи.

До това се стигна при мача "Арда" - "Лудогорец" (16 заразени в тима от Кърджали), както и за двете срещи на "Славия" (11 заразени) срещу "Ботев" Пловдив и "Ботев" Враца.