на живо

Бум на COVID-19 в още един клуб от Висшата лига

Очакват се отлагания на мачове

Бум на заразени с коронавирус в още един клуб от английската Висша лига! От "Астън Вила" обявиха, че положителни тестове за COVID-19 са дали сериозен брой играчи от първия отбор, както и членове на треньорския щаб. Тимът от Западен Мидлендс е взел мерки, затваряйки базата си "Бодимуур Хийт".

"Сериозен брой новозаразени футболисти и треньори от коронавирус бяха установени след тестовете в понеделник и те бяха поставени в незабавна изолация. Последваха втори тестове, които показаха още болни. Тренировката на първия отбор преди мача в петък за ФА Къп срещу "Ливърпул" е отменена. Дискусиите с представителите на клуба, ФА и Висшата лига продължават за последвали действия.”, написаха "виланите" в официалния си сайт.

Всичко това поставя под въпрос провеждането на утрешния двубой с "Ливърпул" за ФА Къп, като се очаква той да бъде отложен. Вероятно същото ще се случи и с мача между "Вила" и "Тотнъм" от 18-ия кръг на Висшата лига, който по програма е насрочен за 13 януари.

В началото на декември заразата с коронавирус засегна тежко и "Нюкасъл". Така за първи път от началото на сезона се стигна до отлагане на среща от Висшата лига. Съперник на "свраките" в нея трябваше да бъде именно "Вила".

Двама основни играчи на "Нюкасъл" - капитанът Джамал Ласелс и крилото Ален Сен-Максимен, все още не са напълно възстановени и нямат записани игрови минути оттогава.