на живо

"Борусия" Дортмунд излъга лидера и се изравни с "Байерн"

Марко Ройс вкара ценен гол за "жълто-черните" срещу "Борусия" Мьонхенгладбах

Reuters

Сезонът в Бундеслигата става все по-интересен. Няколко часа след изненадващото равенство на "Байерн" Мюнхен с "Аугсбург" (2:2), "Борусия" Дортмунд победи лидера в класиране "Борусия" Мьонхенгладбах с 1:0 и се изравни по точки с баварците.

"Жребчетата" на Марко Розе остават на върха в класирането с 16 точки, докато "жълто-черните" са четвърти с 15. "Волфсбург" е втори, също с 16 точки, а "Байерн" Мюнхен е трети, с по-добри показатели от "пчеличките".

Единственият гол в мача бе дело на капитана Марко Ройс в 58-ата минута. Той се възползва от пас като по учебник от Торган Азар и промуши топката между краката на Ян Зомер. За германския национал това бе пето попадение през този сезон.

Играчите на Люсиен Фавър вкараха още два гола, но те бяха отменени заради засади - първият на Торган Азар бе обявен за нередовен след доста дискусионна намеса на VAR.

Снимка: Reuters

Дербито на 8-ия кръг на "Сигнал Идуна Парк" бе доста оспорвано и динамично, а гостите до последно притесняваха вратаря Марвин Хиц, който се появи на пожар през второто полувреме, след като титулярът Роман Бюрки се контузи. Въпреки това Хиц се представи блестящо на няколко пъти след удари на Кристоф Крамер и Аласан Плея.

В този мач "жълто-черните" бяха без Джейдън Санчо, който бе наказан от треньора Фавър заради по-късно присъединяване към тима след края на паузата за националните отбори.

В сряда (23 октомври) "Борусия" Дортмунд гостува на "Интер" в мач от третия кръг на Шампионската лига. Срещата е от 22:00 ч. и ще бъде излъчена на живо по Voyo.bg. 

В четвъртък (24 октомври) "Борусия" Мьонхенгладбах гостува на "Рома" в среща от третия кръг на Лига Европа. Мачът на "Олимпико" започва в 19:55 ч. и е пряко по bTV Action.