на живо

Бундеслигата се завръща с фенове на домакинските отбори

Добри новини от Германия

Reuters

Новият сезон в Бундеслигата ще започне с фенове по трибуните. На виртуална среща между представители на федералните щати бе решено на двубоите да присъстват единствено привърженици на домакинските отбори. 

Допълнително ще бъде обсъден броят на запалянковците. Продажбата на алкохол, както и стоенето в изправено положение са забранени.

През август Германската футболна лига разреши завръщането на феновете по стадионите, но при спазването на определени мерки. Присъстващите ще трябва да предоставят свои данни, за да бъдат открити незабавно при случаи на заразени с COVID-19.

Междувременно всеки клуб работи върху отделна конценция за спазването на противоепидемичните мерки, която включва превенция в самия стадион и по пътя към терените. Концепциите трябва да са одобрени от местните здравни служби преди да бъде позволено допускането на фенове по трибуните.

"Кикер" твърди, че отварянето на стадионите в Бундеслигата е пробно, а периодът на теста е шест седмици. Очаква се да бъдат допуснати от 1000 зрители до запълването на 20% от капацитета на съответния стадион.

Двубоите от първия кръг за Купата на Германия вече приеха фенове. По трибуните на мача между "Динамо" Дрезден и "Хамбургер ШФ" в понеделник присъстваха малко повече от 10 хиляди зрители.

300 души бяха допуснати на стадиона на "Дуисбург" при домакинската загуба с 0:5 от "Борусия" Дортмунд.

Сезонът в Бундеслигата започва в петък (18 септември) с мача между шампиона "Байерн" Мюнхен и "Шалке 04".

Припомняме, че Бундеслигата бе първото от петте топ първенства в Европа, което бе подновено след паузата заради разпространението на коронавируса.