на живо

"Царско село" затваря стадиона и за мача с "Левски"

Решението на клуба не е свързано с наказание

Lap.bg

Без фенове на мача между "Царско село" и "Левски". Отборът, който е на последното място в класирането, взе решение да не отваря стадиона си в едноименния комплекс и за двубоя от междинния кръг в Първа лига.

Решението е изцяло на клуба, а не е продиктувано от наказание или заповед на БФС.

"Царско село" вече игра пред празни трибуни срещу други два тима от столицата - "Локомотив" и "Славия".

Домакинството на ЦСКА пък бе без гостуващи привърженици заради бойкот на "армейците", продиктуван от умишлено поставените високи цени на билетите.

Решението на клуба за затварянето на стадиона за мача срещу "Левски", който е в сряда от 17:30 ч., е оправдано с противоепидемичните мерки.

Снимка: Lap.bg

"Ръководството на СФК "Царско село 2015" София би искало да напомни за решението си взето на база заповед на Министерството на здравеопазването РД-01-890 от 03.11.2021 и усложнената обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 в България.

Поставяйки на първо място здравето на футболисти, служебни лица и фенове, клубът съобщава, че всички домакински мачове, докато в действия е настоящата заповед на МЗ, ще се играят БЕЗ ПРИСЪСТВИЕТО НА ПУБЛИКА.

В тази връзка и предстоящият мач "Царско село" - "Левски", който ще се играе на 01 декември от 17:30 часа на стадион "Арена Царско село", ще се проведе при закрити врата.

По същата причина без публика бяха проведени и предишните две домакинства на отбора срещу "Локомотив" София и "Славия", написаха от клуба.