на живо

"Царско село" - "Ботев" Враца започна, въпреки опасенията от коронавирус

Домакините заявиха, че искат здравето на футболистите да бъде запазено

Lap.bg

Въпреки опасенията за заразяване с коронавирус, футболната среща от плейофа за оставане в Първа лига между "Царско село" и "Ботев" Враца започна. 

Двата тима играят в София, а домакините не изпълниха заканата си да бойкотират мача, както казаха по-рано в декларацията си. От "Царско село" се опасяват за здравето на своите футболисти, като изискаха от "Ботев" да предоставят отрицателни PCR тестове, направени след срещата с "Дунав" Русе на 6 юли. Причината е двамата заразени с COVID-19 играчи в редиците на "драконите".

"Очевидно футболистите от Враца са имали контакт със заразените играчи на "Дунав" Русе по време на двубоя между двата отбора в понеделник. Искаме да декларираме, че за нас ЗДРАВЕТО НА ФУТБОЛИСТИТЕ, ТРЕНЬОРИТЕ И ПЕРСОНАЛА е от първостепенно значение и много по-важно от резултатите на футболния терен. В тази връзка искаме да сме напълно сигурни, че нашите гости ще пристигнат с отрицателни резултати от PCR тестове правени след мача срещу "Дунав" Русе", се казва в съобщението на "Царско село".

Снимка: Lap.bg

От "Ботев" заявиха, че са предали резултатите от тестовете си в установения срок - до 3-о число на месеца. След това не са били задължени да дават нови проби. 

Те определиха действията като "ненужна провокация" от страна на "Царско село" и заявиха, че всички футболисти са здрави, а в София са били посрещнати с термометри. 

Мачът между "Царско село" и "Ботев" Враца е последният от сезон 2019/2020, на който могат да присъстват зрители по трибуните. По-рано през деня министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви, че от утре (10 юли) спортните мероприятия ще се провеждат без публика. Другият мач за вечерта - между "Локомотив" Пловдив и ЦСКА ще се играе пред празни трибуни заради заразени с COVID-19 футболисти в редиците на пловдивчани.