на живо

"Лудогорец" само с точка срещу "Царско село"

"Орлите" отново не победиха тима на Любослав Пенев

Lap.bg

Лидерът в Първа лига "Лудогорец" не успя да победи "Царско село". Насред тежките условия и непрестанен снеговалеж в София, срещата завърши 1:1. Наложи се и спиране на играта за почистване на линиите.

Така за втори път през сезона тимът на Любослав Пенев взе точка на шампионите. През есента срещата в Разград отново завърши 1:1.

"Лудогорец" поведе в 77-ата минута с гол на резервата Пиерос Сотириу, но две минути по-късно "Царско село" изравни след точен удар на Мартин Кавдански. Шампионите пропуснаха няколко чисти положения, направиха груби грешки, а гол на Елвис Ману преди почивката бе отменен при спорно положение за засада.

Снимка: Lap.bg

Дискусионната ситуация бе в самия край на първата част, когато Попадийн сбърка една топка в средата на терена и позволи на Кирил Десподов на напредне в половината на съперника. Вместо да завърши сам атаката, нападателят реши да подаде на Ману, който вкара на празна врата, но попадението бе отменено.

Десет минути след почивката Клаудиу Кешерю изпусна чисто положение, след като от десетина метра стреля към вратата, но Джони Пласид спаси удара с крак. Малко по-късно Десподов бе изведен зад отбраната, но отново Пласид внимаваше и самоотвержено изби топката.

Кипърецът Сотириу, който замени Кешерю, се разписа в 77-а минута с удар отблизо след асистенция на Текпетей. Само две минути по-късно Кавдански възстанови равенството с глава след центриране на Дилан Мартенс.

Снимка: Lap.bg

В 85-ата минута "Лудогорец" можеше да поведе отново, но Жосуе Са направи пореден пропуск за разградския тим. Секунди след това Каули пропусна да донесе победата за гостите, като стреля към опразнената врата, но Луис Педро изби с шпагат.

Тимът от Разград остава начело с 52 точки, като е с 9 пред втория "Локомотив" Пловдив. "Царско село" е осми с 25.