на живо

"Царско село": Нямаме отговор от БФС. Кой ще носи отговорност при заразени?

"Царете" поискаха в "Ботев" Враца да се тестват за коронавирус преди срещата

"Царско село": Нямаме отговор от БФС. Кой ще носи отговорност при заразени?

От футболния "Царско село" уточниха пред bTV, че днешната декларация, публикувана преди мача с "Ботев" Враца е била насочена не към противниковите футболисти, а към Българския футболен съюз. От централата обаче не са им дали отговор как да процедират, а отговорните лица са разпоредили срещата да се играе, въпреки опасенията, че врачани са били в контакт с двата от футболистите на "Дунав" Русе, които са заразени с коронавирус.

По-рано през деня "царете" публикуваха позиция, в която се казва, че може да бойкотират срещата, ако от "Ботев" не им предоставят резултати от тестове за COVID-19 на футболистите, направени след мача с "Дунав" Русе в понеделник (6 юни).

"Декларацията не е насочена към "Ботев" Враца, а към това, че срещата не трябваше да се играе. Не и в този момент. Знаете предисторията - от "Дунав" Русе обявиха, че имат положителни проби за коронавирус, в понеделник (6 юли) са играли с "Ботев" Враца, били са в контакт с колегите. Казусът не е регулиран. Нашето единствено желание беше Българският футболен съюз и отговорните институции да вземат решение дали е нужно отборът на "Ботев" Враца да направи PCR тестове преди този мач. Знаете, че в "Царско село" има четирима футболисти с положителна проба. Направихме 3 поредни PCR теста, за да можем да сме сигурни, че тези, които излизат на терена днес, са чисти", заяви пред bTV Веселин Вълчев - пресаташе на "Царско село".

"Опитахме комуникация с БФС. За съжаление не срещнахме никакъв отговор от тяхна страна. Хората, които отговарят за това мачът да се състои, дадоха зелена светлина. Казват, че мачът трябва да се изиграе. Това не е регулирано. Не дай си Боже, пожелавам на футболистите на "Ботев" Враца да нямат заразени... Но ако утре някой от тези футболисти даде положителна проба, кой ще носи отговорност за това?", добави той.

В крайна сметка срещата от плейофите за оставане в Първа лига се игра. "Ботев" Враца победи с 3:0. 

Преди мача гостите заявиха, че са изпълнили всички нужни разпоредби и всички футболисти в тима са здрави.