на живо

"Царско село" се раздели с куп играчи. Съществуването на клуба е под въпрос

Отборът е в дъното на класирането в Първа лига

Lap.bg

Футболният "Царско село" се раздели със 7 от футболистите си. След като веднага след последния мач за календарната година тимът разтрогна с Иван Бандаловски и Васил Шопов, днес (13 декември) договорите на още петима играчи бяха прекратени. Според сайта dsport, става дума за Христо Попадийн, Ален Стеванович, Милан Йокич, Венцислав Василев и Сашо Александров.

Подобна чистка провокира предположения, че самият тим ще престане да съществува. 

Снимка: Lap.bg

"Царско село" е на последната позиция в класирането на Първа лига. От началото на сезона отборът спечели само в 2 мача и има 11 точки от 19 кръга.

За промени в редиците на "царете" загатна и треньорът Любослав Пенев след загубата с 1:2 от "Ботев" Пловдив. 

"Ще има промени, не знам дали ще са кардинални. Това е съвсем нормално и логично. Започваме разговори с президента в каква посока трябва да тръгнем", каза той.

Снимка: Lap.bg

Собственикът на клуба - бизнесменът Стойне Манолов, заяви, че ще свика среща с медиите, ако има развитие по казуса. Спекулациите гласят, че той ще се оттегли след Нова година.

"Царско село" влезе в елита на българския футбол през 2019 г. Преди година клубът заплаши с оттегляне от Първа лига, след като Стойне Манолов беше глобен за обиди към длъжностни лица в мач с "Берое".

Снимка: Lap.bg