на живо

"Цървена звезда" лети със самолет, кръстен на треньора

Деян Станкович се похвали в социалните мрежи със съвпадението

В Сърбия Деян Станкович не е само победител в Шампионската лига с "Интер". Той е легенда, една от емблемите на футбола в страната. За "Цървена звезда", от където е тръгнал пътят му към върха, е треньор от края на 2019 г. насам. Но не е само това!

Деян Станкович е самолет! И това изречение може да се приеме буквално!

Треньорът и футболистите на "Цървена звезда" отпътуваха днес (24 август) за Тирана, където ще срещнат едноименния тим във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. До албанската столица те стигнаха със самолет, носещ името на Деян Станкович. 

Това не е ход, с който да се покаже превъзходство над противника преди важния мач. Машината носи името на изявения футболист от 2015 г. насам. Тогава Станкович се превърна в третия сръбски спортист, на когото местната авиокомпания кръщава самолет. Преди него тази чест имаха само тенисистът Новак Джокович и баскетболистът Владе Дивац.

Самолетът продължава да се използва за превозване на пътници, а от компанията взеха решение да го предоставят на "Звезда", като по този начин им пожелаят успех в мача срещу "Тирана" на 25 август.

Самолет "Деян Станкович" с Деян Станкович и неговите 20 футболисти вече са в Албания, като проведоха и тренировка преди мача