на живо

„Цървена звезда“ – „Партизан“: Войната на красивите пресаташета

Татяна Шайкович и Биляна Обрадович радват феновете в западната ни съседка

За футболната среща между сръбските грандове „Цървена звезда“ и „Партизан“ сме ви разказвали стотици пъти. Това е едно от най-свирепите дербита в целия свят. Двата тима се хвалят, че имат най-много почитатели в страната („Цървена звезда“ води пред съперника, като по официални данни от 2008 г. 48,2% от населението подкрепят именно „звездашите“), които са готови на всичко, за да защитят честта на любимците си.

Този дух обаче трудно се поддържа в модерния свят, когато всичко омръзва бързо. За това и „Цървена звезда“, и „Партизан“ се опитват да задържат вниманието на почитателите си. Това, което никога няма да излезе от мода, е женската красота и именно в тази посока гледат двата клуба.

Иначе казано, лицата на двата сръбски гранда – хората, които ги представят пред света и пред чуждите медии, са две изключително привлекателни дами, които не разчитат само на външен вид, а и на остър ум.

Татяна Шайкович работи в „Цървена звезда“ от 2016 г. и никога не си е представяла по-подходящо място! Тя влиза в клуба на 22 години, като днес продължава да води пресконференциите на „червено-белите“, както и да интервюира футболисти, легенди и гости за предаванията в официалния канал на тима в социалните мрежи.

Таня (както я наричат всички фенове на тима) не е просто поредното красиво лице. Тя е родена в Смедерево, само на 45 км от Белград, и често посещава стадион „Райко Митич“, за да гледа заедно с брат си и баща си „Цървена звезда“.

Понякога получава критики за предизвикателните си тоалети, но трябва да признаем, че явно носи късмет на любимия си тим. Откакто е част от „Звезда“, отборът не е изпускал шампионското първо място в крайното класиране на сръбското първенство.

От другата страна на нашия импровизиран терен излиза Биляна Обрадович. Ако се питате дали говорителката на „Партизан“ е онази девойка от „Биляна платно белеше“, тя е! Родителите на родената в Белград красавица ѝ дават това име, тъй като пазят топли спомени от екскурзия в Охрид по време на бременността на майка ѝ.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Biljana Obradovic (@biljanacity)

Професионалният път на Биля е дълъг. Тя е манекенка, модел, участник в доста музикални клипове, а след това водеща на предаване за музика, мода и лайфстайл по една от големите сръбски частни телевизии. Интервюирала е  Анджелина Джоли, Шарън Стоун, Джордж Клуни, Роберто Кавали, Хайди Клум.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Biljana Obradovic (@biljanacity)

И днес Биляна често се появява по телевизията, като работата ѝ в „Партизан“ е „допълнително удоволствие“, както я нарича тя.

Работи за тима от сръбската столица от 2013 г., а на поста заменя друга красавица – съпругата на бившия вратар на „Лудогорец“ и настоящ страж на „Цървена звезда“ Милан Борян – Снежана. Именно тя лично се обажда на Биля, за да я покани за позицията на пресаташе.

Днес феновете я наричат „бавачката на футболистите“, тъй като тя е по-възрастна от тях. На 43 години е, но те хич не ѝ личат! Биля обожава да работи с „Партизан“ и казва, че се отзовава на момента, когато клубът има нужда от нея, а стадионът е нейн втори дом.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Biljana Obradovic (@biljanacity)

И двете красавици признават, че трудно са се преборили с предразсъдъците в мъжкия футбол, но са категорични, че нямат да спрат да се занимават с това, което обичат.