на живо

"Цървена звезда" срещу "Лудогорец" без четирима основни

Мачът от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа е днес (30 септември) в Разград

Lap.bg

"Лудогорец" приема "Цървена звезда" в среща от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа днес (30 септември). "Орлите" се изправят срещу 32-кратния шампион на Сърбия с надежда за първа победа в евротурнирите през сезона. 

Срещата започва в 22:00 ч. на стадиона в Разград.

"Лудогорец" и "Цървена звезда" се срещат за пореден път в Европа. В последния мач през 2016 г. "орлите" победиха с 4:2 насред стадион "Райко Митич" ("Мала Маракана") в Белград. 

Снимка: Lap.bg

Този път обаче действието се пренася в Разград. А на резервната скамейка за "Лудогорец" се завръща... треньорът Валдас Дабраускас, който беше под карантина заради коронавирус. Без него "орлите" направиха 1:1 с "Мидтиланд" в първия си мач от групата. 

Той няма да може да разчита на Каули Оливейра и Вандерсон, които са контузени. Кирил Десподов е под въпрос. 

Снимка: Reuters

В "Цървена звезда" обаче тепърва трябва да се справят с коронавирус. Тимът пристигна у нас без четирима основни футболисти. Бившият вратар на "Лудогорец" и настоящ капитан на "звездашите" Милан Борян дори беше в болница. Освен него заразата повали Милош Дегенек, Александър Драгович и Александър Катаи. Те дадоха положителни проби след дербито с "Партизан", завършило 1:1. 

В първия мач от групата, "Звезда" постигна победа с 2:1 над фаворита за първото място - португалския "Брага".

Ще успее ли "Лудогорец" да се възползва от "ранената" "Звезда"? Предстои да разберем!