на живо

Целият отбор на "Модена" въстана срещу Радостин Стойчев (ВИДЕО)

Бруно Резенде и Ървин Нгапет критикуват треньорските методи и отношението на специалиста

Facebook

Целият волейболен отбор на "Модена", начело със звездите Бруно Резенде и Ървин Нгапет, въстана срещу своя треньор Радостин Стойчев. Играчите се появиха в студиото на италианско предаване, в което бяха поканени само бразилецът и французинът, и на живо в ефир възнегодуваха срещу отношението на бившия треньор на националния отбор на България по време на тренировъчния процес и извън залата.

За напрежение между Стойчев и играчите се заговори преди Коледа. Тогава президентът на тима Катя Педрини заяви, че всички различия са изгладени. Нгапет обаче обяви, че ще продължи кариерата си в руския "Зенит" Казан и няма да остане в италианския тим, въпреки че има договор за още 2 години.

Пред телевизионните камери и в компанията на всичките си съотборници, без Чоно Пенчев, французинът бе категоричен, че причината е отношението на Стойчев към колектива и методите му по време на тренировки.

"Още от самото начало знаех, че няма как да се получат нещата със Стойчев. Като разбрах, че ще го наемат, казах на г-жа Педрини, че това е много рисковано. След първите тренировки предчувствието ми се оправда. Нещата обаче ескалираха преди Коледа. Радостин има маниер на държание и използва думи, които засягат хората. Беше направил неприемлив коментар за мен и брат ми. Това ме обиди и цяла нощ мислих по въпроса. На следващия ден отидох и му казах, че не желая повече да работим заедно", разказа Нгапет.

Той бе категоричен, че информациите, че не се е явявал на тренировки системно, не са истина. 

"Закъснях за една тренировка, защото изпуснах полет от Франция. Говорих с Педрини и се извиних за случката, поисках да се включа в тренировките. Тя се съгласи, но Стойчев не ме пусна в залата", каза още той.

Снимка: Facebook

Разпределителят Бруно Резенде, който е олимпийски шампион от 2016 г., недоволства от методите по време на тренировка на Стойчев, както и от желанието му да привлече друг играч на мястото му.

"През последните 13 години съм играл на най-високо ниво. Имал съм треньори като Уебър, Баньоли, Лоренцети, Бернардо Резенде - моя баща. Не може да става дума за сравнение. Стойчев искаше да промени тотално стила на игра, който всеки от нас, вече изграден състезател, има. Но, ако оставим спортно-техническите неща настрана, то в чисто човешки план...Не е нужно да сме приятели, но поне между нас трябва да има доверие и лоялност. През февруари от свои източници разбрах, че опитва да договори за следващия сезон Кристенсен от "Кучине Лубе", който да заеме мястото ми. Той не каза нищо, но на мен ми стана ясно, че не мога да бъда с човек, който има такава ценностна система", каза бразилецът.

Друга звезда на "Модена" - Максуeл Холт, също не спести критики към Стойчев.

"През живота си не съм играл в отбор с толкова талантливи състезатели на едно място. Всички бяхме обединени заради неприятностите с треньора. Имам договор за още година и, ако Радо напусне, ще остана на 100 процента", категоричен бе американецът.

Снимка: Facebook

Стойчев пое "Модена" през лятото на 2017 г. Тимът обаче не успя да спечели така желаната титла и отпадна на полуфиналите в плейофите. 

Ръководството на "Модена", както и Радостин Стойчев, все още не са коментирали изказванията на играчите.