на живо

Цената на футбола

"Чарлтън Атлетик" с по-скъпи билети от "Барселона"

Getty Images

Най-евтиният сезонен билет на отбор от Английската футболна лига принадлежи на "Чарлтън Атлетик" и струва 203 евро. Цената е с над 70 евро по-скъпа от тази на билет за класен отбор, какъвто е испанският гигант "Барселона".

Всяка година "Би Би Си" публикува статистика, в която сравнява стойността на абонаментните пропуски на отборите от най-гледаните първенства в света. Авторитетното издание разкрива, че през сезон 2016/17 първите места са отредени за четири английски отбора - "Арсенал", "Тотнъм", "Челси" и "Уест Хем".

Един от най-скъпите билети принадлежи отново на "артилеристите" (2340 евро), като преди тях е единствено френския гранд ПСЖ (3007 евро). Елитните европейски клубове като "Реал" Мадрид, "Барселона", "Интер" и "Байерн" Мюнхен предлагат най-ценните си хартийки с над 290 евро по-малко. 

За сметка на това в Европа залагат на продажбата на фланелки. "Ювентус", например, поддържа цена от 90 евро за тениска, а "Байерн", "Милан" и "Аякс" не остават по-назад. В Премиър лийг пък подобни фенски артикули не надвишават 70 евро.