на живо

Ценно равенство за "Рома", "вълците" потрепериха накрая (ВИДЕО)

"Порто" - "Рома" 1:1, гостите с 10 души от 41'

"Рома" дебютира в плейофите на Шампионската лига с равенство 1:1 срещу "Порто". На португалска територия, "Рома" показа две лица. Добро през първото и неубедително през второто, породено от факта, че италианците играха с човек по-малко.

Отборът на Лучано Спалети започна уверено и вследствие на дългото притежание на топката, започна да създава положение след положение. Едно от най-чистите се откри пред Един Джеко. Босненецът не се възползва от груба грешка на опитния Икер Касияс и на празна врата уцели краката на Алекс Телеш. Настойчивостта на гостите все пак даде резултат. В 21' минута центриране доведе до автогол. Малшансът да играе с топката имаше централният защитник на "драконите" Фелипе.

Дебютантите в състава на "Рома", Жуан Жезус и Томас Вермален изглеждаха нервни в голяма част от отиграванията си и втория си изпати от това. Белгиецът получи втори жълт картон в 41' минута и се отправи към тунела още преди почивката. 

От последвалия пряк свободен удар в близост до вратата на Алисон така и не се създаде напрежение.

Наставникът на португалците - Нуно Еспирито Санто направи доста корекции в поведението на играчите си и "Порто" изглеждаше пременен през второто полувреме. С човек по-малко "Рома" трудно съумяваше да изтласка съперника извън своята половина и домакините редяха атака след атака. При една от тях се стигна до дузпа. Адриан Лопес стреля с глава, топката се удари в лакътя на Емерсон и Кауперс посочи към бялата точка. 21-годишният Андре Силва не трепна и изравни резултата.

До края на срещата "Порто" опита да направи пълен обрат, но липсата на изявен голмайстор и достатъчна креативност лиши домакините от нов гол. Лучано Спалети за пореден път остана непобеден от този съперник. С отбора на "Зенит", италианецът имаше 2 победи и 2 равенства, а сега записа още едно начело на "Рома".

Реваншът в Рим е на 23 август и ще бъде в ефира на RING.