на живо

20 000 ще гледат на живо "Байерн" - "Севиля" за Суперкупата на Европа

Срещата е на 24 септември и ще бъде излъчена на живо по bTV Action от 21:30 ч.

Reuters

Мачът за Суперкупата на Европа между отборите на "Байерн" Мюнхен и "Севиля" ще бъде с фенове по трибуните, въпреки нарастващия брой на заразени с COVID-19 в Унгария. Срещата е на 24 септември (четвъртък) от 21:30 ч. и ще бъде излъчена на живо по bTV Action.

На трибуните на стадион "Ференц Пушкаш" в Будапеща ще бъдат допуснати 14 000 унгарци и по 3000 привърженици на двата клуба.

Ръководителите на УЕФА бяха обвинени, че използват мача в Будапеща като "човешки експеримент". Илдико Борбели от Унгарската социалистическа партия смята, че футболната организация ще направи "медицинско проучване". Тя твърди, че нейната партия няколко пъти е поискала от правителството да забрани присъствието на фенове на мача.

По-рано през месеца УЕФА обяви, че срещата в Будапеща ще бъде с привърженици. За да бъдат на трибуните, те трябва да предоставят негативен тест за COVID-19.

През последните три седмици случаите на заразени в Унгария се покачват. От 1 септември страната забрани влизането на германци на нейна територия, но притежателите на билети за Суперкупата на Европа ще имат специално разрешение за посещение.

От "Байерн" предложиха на феновете си, които са си закупили билети за мача, безплатни тестове за коронавирус. Запалянковците няма да бъдат под карантина при завръщането си в Германия, ако са прекарали в Унгария по-малко от 48 часа.

Шампионите в Бундеслигата загряха за европейския мач с 8:0 срещу "Шалке 04" в откриващия си мач за сезона в местното първенство.

Андалусийците изиграха контрола с "Леванте" миналата седмица и все още нямат официален мач от победата си над "Интер" във финала на Лига Европа. За тима на Хулен Лопетеги кампанията в Ла Лига започва следващия уикенд с двубой срещу "Кадис".