на живо

22:00 ч., bTV Action: В "Ливърпул" знаят какво да правят, но и "Атлетико" е готов

По RING ПСЖ и "Борусия" Дортмунд също обещават зрелище

22:00 ч., bTV Action и RING. Два реванша от осминафиналите на Шампионската лига, обещаващи зрелище! "Ливърпул" приема "Атлетико" Мадрид след поражението с 0:1 в испанската столица. "Били сме в елиминациите на Шампионската лига и преди. Играли сме срещу испански съперници. Губили сме след 90 минути, но реваншът на "Анфийлд"... Знаете какво да правите", написаха мърсисайдци в "Туитър".

"Ливърпул" ще има нужда от верните си фенове, за да пречупи коравия "Атлетико". В това отношение мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп е късметлия, тъй като срещата е една от малкото, които не бяха засегнати от върлуващия коронавирус и ще се изиграе пред пълни трибуни. "Ливърпул" ще черпи вдъхновение от магията, помогнала за триумфа в Шампионската лига през миналия сезон.

Тимът от града на "Бийтълс" може и да е само на 6 точки от първа титла във Висшата лига от 30 години, но загуби три от последните си пет мача във всички турнири и изглежда разклатен.

Отсреща е борбеният "Атлетико" Мадрид - също далеч от най-добрата си форма, но винаги готов за битка. "Дюшекчиите" продължават напред в четири от последните си елиминационни сблъсъци в Шампионската лига, в които са печелили първата среща. На "Анфийлд" обаче "Атлетико" има равенство 1:1 в групите на турнира през 2008/2009 и загуба с 1:2 в реванша от полуфиналите на Лига Европа през 2009/2010.

 
 
 
View this post on Instagram

Modo @championsleague:#AúpaAtleti#LFCAtleti #UCL

A post shared by Atlético de Madrid (@atleticodemadrid) on

В другия осминафинален реванш тази вечер - от 22:00 ч. по RING, ПСЖ ще опита да се възползва от гола на чужд терен, въпреки че отстъпи с 1:2 на "Борусия" Дортмунд в първата битка. Двубоят ще се проведе без публика заради коронавируса, а освен феновете, на парижани най-вероятно ще липсва и Килиан Мбапе. Световният шампион е с тежка форма на ангина и едва ли ще може да помогнe на своите съотборници.

Германците пък ще разчитат на добре познатото дуо Джейдън Санчо и Арлинг Холанд, за да довършат започнатото на "Сигнал Идуна Парк".

Тагове: