на живо

"Аякс" обърна 10 от "Борусия" Дортмунд и вече е на 1/8-финал, вижте всички резултати

ПСЖ не успя да победи "Лайпциг"

"Аякс" обърна 10 от "Борусия" Дортмунд и вече е на 1/8-финал, вижте всички резултати

"Аякс" е четвъртият отбор след "Байерн" Мюнхен, "Ювентус" и "Ливърпул", който се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига.

Нидерландският гранд обърна 10 от "Борусия" Дортмунд, за да спечели с 3:1 и за първи път в своята история стартира с четири победи в първите си четири мача в груповата фаза на турнира. "Аякс" е и първият нидерландски тим с подобно постижение.

Тимът на Ерик тен Хааг прекъсна серията от седем поредни домакинства без загуба за "жълто-черните" във всички турнири. Още в 29-ата минута "Борусия" остана с 10 души след спорен червен картон на Матс Хумелс. Преди края на първото полувреме "Борусия" получи дузпа, която капитанът Марко Ройс реализира за 1:0. 

Снимка: Reuters

В 72-ата минута Душан Тадич изравни с първия си гол в турнира през този сезон. Себастиан Алер покачи на 2:1 в 83-ата, а това бе седми гол за него в груповата фаза. Той е на второ място при голмайсторите след Роберт Левандовски, който е с 8. 

Освен това Алер стана петият футболист в историята, който се разписва в първите си четири мача в груповата фаза след Зе Карлош, Дел Пиеро, Диего Коста и Арлинг Холанд. 

В добавеното време Клаасен оформи крайното 3:1.

В другите късни мачове тази вечер - "Ливърпул" се справи сравнително лесно с "Атлетико" Мадрид - 2:0.

Снимка: Reuters

"Лайпциг" се добра до 2:2 при домакинството си на ПСЖ. Така парижани заемат второто място в групата с 8 точки.

"Манчестър Сити" излезе начело с 9, след като победи с 4:1 "Брюж" като домакин. Фил Фоудън даде преднина на "гражданите", но Джон Стоунс си вкара автогол. През второто полувреме Рияд Марез, Рахим Стърлинг и Габриел Жезус бяха точни за "Сити".

"Интер" се справи с "Шериф" Тираспол - 3:1. Марсело Брозович, Милан Шкриняр и Алексис Санчес вкараха головете за италианския шампион, а Адама Траоре отбеляза почетното попадение за домакините.

"Спортинг" Лисабон разгроми "Бешикташ" с 4:0.