на живо

Алфонсо Дейвис: Г-н премиер, може ли да се прибера у дома?

Футболистът на "Байерн" със закачлив отговор на поздравленията на Джъстин Трюдо

Reuters

Алфонсо Дейвис впечатли футболния свят през последните няколко месеца. 19-годишният ляв краен бранител изигра ключова роля при требъла на "Байерн" Мюнхен - спечелването на Бундеслигата, Купата на Германия и трофея в Шампионската лига.

В неделя баварците се качиха за шести път на европейския връх и вече втори ден снимките на щастливите играчи заливат социалните мрежи.

Дейвис използва успеха в Шампионската лига, за да припомни, че няма невъзможни неща, стига да се бориш за мечтите си.

"Кой би предположил - момче от Канада, Едмънтън Албърта. Повечето хора дори не знаят къде се намира. Където вали сняг, говоря ви за температура -40 градуса по Целзий. То е победител в Шампионската лига", гласи съобщение на Дейвис в "Туитър".

В отговор футболистът получи много поздравления и бе обсипан с комплименти. Самият министър-председател на Канада - Джъстин Трюдо, отбеляза големия му успех с коментар: "Исторически момент - накара канадците да се гордеят. Поздравления за голямата победа, Алфонсо", написа премиерът.

Дейвис е сред най-забавните личности в съблекалнята на баварците. Той редовно публикува клипчета в социалните мрежи как пее, танцува или имитира своите колеги.

Чувството му за хумор си личи и от отговора на ретуита на Джъстин Трюдо: "Благодаря ви, министър-председател Джъстин Трюдо. Може ли да се прибера у дома за една седмица?", пита закачливо талантливият защитник.

В опита си да овладят разпространението на коронавируса, в Канада затвориха границите си. Рестрикциите за пътуване със самолет са сериозни, а всеки, който влиза в страната е длъжен да спази 14-дневна карантина.

А Дейвис няма много време за почивка. Новият сезон в Бундеслигата започва на 18 септември. Седем дни по-рано баварците започват участието си в турнира за Купата на Германия.