на живо

Със светкавична скорост към европейския връх (ВИДЕО)

Алфонсо Дейвис е откритието на сезона в "Байерн" Мюнхен

Със светкавична скорост към европейския връх (ВИДЕО)

2 ноември 2000-ата година. Бежанският лагер Будубурам в Гана. В семейството на бягащите от Втората гражданска война в Либерия - Дебеа и Мария Дейвис, се ражда Алфонсо. Още от първите си години момчето показва своите заложби с топка в крака.

На 5, когато родителите му се местят в Канада, започва да тренира футбол, а едва 15-годишен дебютира за "Ванкувър Уайткапс". През 2018-а година мечтите започват да се сбъдват за Алфонсо, който е трансфериран срещу 13 милиона долара в "Байерн" Мюнхен.

23 август 2020-а година. В едва втория си сезон с баварския колос, Дейвис е на последното стъпало до трофея в Шампионската лига.

Това, което може най-силно да смути отбраната на ПСЖ, е светкавичната скорост, с която се придвижва защитникът. Неслучайно неговият съотборник - Томас Мюлер, го определя като птицата-бегач от популярното анимационно филмче. 

Дейвис ще може да разчита и на силната подкрепа на своята половинка, която също се занимава с футбол. Нещо повече: 19-годишната Джордан Хайтема е част от съперника на баварците в Шампионската лига - ПСЖ. При успех в неделната вечер, Алфонсо и Джордан ще имат възможността да се превърнат в първата двойка, печелила турнира. Към момента с екипа на парижани Хайтема е на полуфинал в женската надпревара.

Часове преди големия сблъсък, 19-годишният бранител намира възможност да парира напрежението: било то да пробва своите певчевски умения или да имитира радостта след попадение на изявени голмайстори.

Пътят до голямата мечта на Алфонсо е на една победа разстояние. От бежанския лагер в Гана, през канадския "Ванкувър Уайткапс" до триумф в Шампионската лига с екипа на "Байерн" Мюнхен.