на живо

Арлинг Холанд с нов рекорд в Шампионска лига, "Дортмунд" повали ПСЖ в първия сблъсък

"Жълто-черните" ще пътуват до Париж с преднина в резултата

Арлинг Холанд с нов рекорд в Шампионска лига, "Дортмунд" повали ПСЖ в първия сблъсък

"Борусия" Дортмунд победи гостуващия "Пари Сен Жермен" с 2:1 в първа осминафинална среща от Шампионската лига. "Жълто-черните" бяха изведени до успеха от новата си звезда в нападение - Арлинг Холанд. След като бе точен на осем пъти в груповата фаза на турнира за "Залцбург", 19-годишният талантлив норвежки нападател отбеляза два гола на "Сигнал Идуна Парк", постигайки рекорден актив от 10 попадения в първите си 7 мача в турнира.

Също така е и първият, който бележи при дебюта си за клуба, както в Бундеслигата, така и в Шампионската лига. А "Борусия" стана едва четвъртият отбор от старта на сезона, съумял да надиграе ПСЖ във всички турнири.

Двата тима бяха предпазливи с поемането на рискове в нападение до последната четвъртина на срещата. Но в 69-ата минута "Дортмунд" изгради прекрасна атака, а след удар на Рафа Герейро в наказателното поле и получил се рикошет, Холанд реагира най-ефективно и чукна топката над плонжиралия Кейлор Навас. Въпреки стабилните действия в отбрана до този момент, "жълто-черните" се пропукаха само шест минути по-късно, когато Килиан Мбапе проби в наказателното поле и асистира на Неймар за 1:1.

Снимка: Reuters

Последната дума в срещата обаче отново бе на Холанд, който в 77-ата минута нанесе зловещ удар от голяма дистанция и заби топката в мрежата. Това също така бе и 11-и гол на норвежеца в едва седем срещи за новия си тим. Асистенцията бе на 17-годишния Джио Рейна, който се появи на смяна малко по-рано.

Снимка: Reuters

ПСЖ не бе губил от 1 ноември в 23 поредни двубоя от всички турнири. А "Борусия" Дортмунд спечели едва за трети път в последните си 7 домакинства от елиминационната фаза на Шампионска лига. А именно в нея ПСЖ вече има пет загуби в най-скорошните си шест срещи. Томас Тухел претърпя поражение при завръщането си на "Сигнал Идуна Парк" и в следващите три седмици трябва да измисли как неговият тим да обърне развоя на сблъсъка пред своите фенове. ПСЖ отпадна на осминафиналите във всеки от предходните три сезона, а "Борусия" Дортмунд към момента е по-близо до първо участие на четвъртфинал от 2017 година.