на живо

Арсенал се затрудни с Бешикташ, всичко се решава в Лондон

Вижте всички резултати от плейфоите на Шампионска Лига тази вечер

Getty Images/Guliver Photos

Бешикташ и Арсенал завършиха 0:0 в първи мач от плейофния сблъсък помежду им за участие в групите на Шампионска Лига. За разлика от миналата година, когато лондончани спечелиха гостуването си на Фенербахче с 3:0 в същата фаза, този път артилеристите не успяха да постигнат успех в Истанбул и ще трябва да търсят крайната победа в реванша на стадион "Емиратс" в Лондон след седмица.

В друг крайно интересен двубой Наполи и Атлетик (Билбао) завършиха 1:1. Икер Муняин даде преднина на баските в края на първото полувреме, но Гонсало Игуаин изравни в 68-ата минута. Така Атлетик има лек аванс преди реванша, поради попадението си на чужд терен.

Байер (Леверкузен) е почти сигурен участник в груповата фаза след победа с 3:2 при гостуването на Копенхаген. Всички голове паднаха през първата част, а точни за немците бяха Кислинг, Белараби и Сон. За датския тим се разписаха Йоргенсен и Амартей.

В последния мач от програмата на ШЛ във вторник Залцбург надигра Малмьо с 2:1. Шимер и Сориано се разписаха за шампиона на Австрия, но в 90-ата минута Форсберг вкара за гостите от Швеция и запази интригата преди реванша след седмица.