на живо

Коварният "Аталанта" се хвърля с всички сили срещу "Реал" Мадрид

"Манчестър Сити" ще довършва започнатото срещу "Борусия" Мьонхенгладбах

Reuters

Осминафиналните битки в Шампионската лига се подновяват с нови два интересни сблъсъка. "Реал" Мадрид победи с 1:0 "Аталанта" в първия двубой преди три седмици, но тимът от Бергамо е доста коварен съперник и едва ли ще се предаде лесно. 

Испанският гранд все още търси постоянство, но винаги е фаворит за спечелването на трофея. "Черно-сините" наблягат на атрактивния и атакуващ футбол, а сега нямат какво да губят и ще играят без напрежение.

Кралския клуб има 11 победи в последните си 12 сблъсъка с отбори от Апенините. "Аталанта" спечели последните си 5 гостувания в Шампионската лига.

Снимка: Reuters

Треньорът на "Реал" Зинедин Зидан днес няма да може да разчита на контузените Алваро Одриосола, Дани Карвахал, Марсело, Мариано Диас и на наказания Каземиро. В последния момент и Еден Азар отпадна от групата.

Наставникът на "черно-сините" Джан Пиеро Гасперини ще бъде без наказания Ремо Фройлер, който получи червен картон в първия двубой. Освен него отсъстват и контузените Ханс Хатебур и Бошко Сутало.

В другия реванш тази вечер се изправят "Манчестър Сити" и "Борусия" Мьонхенгладбах. Заради мерките срещу COVID-19 и втората среща, както първата, ще се играе на "Пушкаш Арена" в Будапеща.

Снимка: Reuters

"Гражданите" спечелиха с 2:0 първия мач и само чакат да довършат започнатото. След обявяването на новината, че треньорът на "жребчетата" Марко Розе от лятото ще поеме "Борусия" Дортмунд, "Гладбах" показва спад в играта си, а в Германия няма победа в последните си осем мача.

Англичаните нямат особени проблеми със състава си. Рахим Стърлинг, Кевин Де Бройне, Рияд Марез и Илкай Гюндоган получиха почивка през уикенда, но се очаква да се завърнат в състава днес.

В игра за гостите почти сигурно няма да видим Рами Бенсебайни и Кристоф Крамер, които са с травми. 

Жребият за 1/4-финалите и 1/2-финалите в Шампионската лига е в петък (19 март) от 13 ч. по bTV Action.