на живо

"Аталанта" - ПСЖ дава началото на маратона в Шампионската лига

Осемте най-добри отбора се срещат в Лисабон

Reuters

Време е за 1/4-финалите в Шампионската лига. Осемте най-добри отбора в турнира се събират в Лисабон, където през следващите две седмици ще бъде определен новият носител на трофея.  

Заради пандемията от COVID-19 форматът на надпреварата бе променен, като четвъртфиналите и полуфиналите ще бъдат решени в един мач. Публика няма да бъде допускана на двата стадиона в португалската столица, които ще бъдат домакини на срещите.

Място сред най-добрите осем намериха по два германски, испански и френски клуба, а Англия и Италия останаха с по един представител.

Началото на 1/4-финалните двубои ще бъде дадено тази вечер със сблъсъка "Аталанта" - "Пари Сен Жермен".

Снимка: Reuters

 "Черно-сините" са приятната изненада на турнира, а с атакуващия си стил и головата мощ направиха истински фурор и в родната Италия. Играчите на Джан Пиеро Гасперини имат допълнителна мотивация - да зарадват сънародниците си и най-вече жителите на Бергамо - градът, който бе сред най-засегнатите от COVID-19 на Апенините.

ПСЖ продължава с опитите за присъствие във финалната фаза на елиминациите в Шампионската лига, но в последните седем години парижани така и не успяха да прескочат четвъртфиналите в турнира въпреки амбициите и изсипаните милиони в клуба.

Сезонът в Лига 1 не завърши заради пандемията, докато този в Италия приключи преди няколко седмици. И все пак тимът на Томас Тухел спечели два трофея през последните две седмици - след победи над "Сент Етиен" във финала за Купата на Франция, и над "Олимпик" Лион във финала за Купата на Лигата на Франция.

В парижкия гранд с контузии са Марко Верати и Левин Курзауа. Анхел ди Мария е наказан заради натрупани жълти картони, но пък добрата новина е, че Килиан Мбапе тренира с отбора и нищо чудно да се появи в игра.

Снимка: Reuters

За "Аталанта" аут са вратарят Пиерлуиджи Голини и голмайсторът Йосип Иличич, който е изпаднал в психологическа криза и се е прибрал в Словения.

В спор за място във финала победителят от този мач ще се изправи срещу "Лайпциг" или "Атлетико" Мадрид, които играят утре вечер. Срещата е от 22 ч. и ще бъде излъчена по bTV Action.