на живо

Байерн (Мюнхен) изнесе открит урок на Рома насред Рим със 7:1 (СНИМКИ И ВИДЕО)

40 гола в 8 мача от 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига тази вечер

Баварският гранд Байерн (Мюнхен) продължи победния си ход и наниза 5 гола за 36 минути на италианския вицешампион Рома като гост. Срещата от Група „ Е” на Шампионската лига завърши при внушителния резултат 1:7. За германския тим се разписаха Ариен Робен на 2 пъти, Марио Гьотце, Роберт Левандовски, Томас Мюлер от дузпа, влезлият като резерва Франк Рибери, както и Джердан Шакири. Единственото попадение за Рома вкара Жервиньо.

В другия двубой от групата ЦСКА (Москва) измъкна точка от Манчестър Сити след 2:2 в Москва. Дъжд от голове имаше и в срещата от Група “Н” между отборите на БАТЕ Борисов и Шахтьор (Донецк). Украинците разнебитиха домакините с кошмарното 7:0. Цели 5 попадения бяха дело на Луис Адриано. Останалите 2 са в графата на Алекс Тейшейра и Дъглас Коща. В другата среща от групата Порто надви Атлетик Билбао с 2:1.


В Група „F” Неймар, Лионел Меси и Сандро Рамирес донесоха победата на Барселона над Аякс на „Камп Ноу” с 3:1. За холандците се разписа Анвар Ел Гази. Другият двубой – между АПОЕЛ (Никозия) и ПСЖ, завърши при резултат 1:0 в полза на гостите от Франция след късен гол на Едисон Кавани. В Група „G” Челси унижи Марибор с 6:0, благодарение на Лоик Реми, Дидие Дрогба, Джон Тери, Митя Вилер и Еден Азар.

Шалке 04 надви Спортинг с 4:3. Чинеду Обаси, Клаас Ян Хунтелаар и Бенедикт Хьоведес бяха точни за домакините. За гостите се отчетоха Нани и Адриен Силва на два пъти. С гол от бялата точка в 90-ата минута Ерик Максим Чупо-Мотинг донесе победата за германците.

В детайли

Още в 36-ата минута Байерн (Мюнхен) загатна за кошмара, който Рома дълго ще сънува, след като Баварците си осигуриха непреодолима преднина от 5:0. Ариен Робен откри в 9-ата, Марио Гьотце удвои в 23-ата, Роберт Левандовски в 25-ата направи резултата класически. Робен в 30-ата минута и Томас Мюлер в 36-ата от дузпа направиха ситуацията за домакините неспасяема. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за игра с ръка на защитника Костас Манолас в наказателното поле на Рома.

Тимът на селекционера Руди Гарсия се разписа през втората част, когато котдивоарският национал Жервиньо вкара с глава в 65-ата минута. По-рано той нацели гредата, а Мануел Нойер отрази удар на Алесандро Флоренци секунди по-късно. Влезлият като резерва Франк Рибери покачи на 6:1 в 78-ата минута, а две минути по-късно Джердан Шакири оформи крайното 7:1. След победата Байерн е едноличен лидер в група „Е“ с актив от 9 точки. Рома остава на втора позиция с 4.

Шахтьор (Донецк) успя да разбие два рекорда на Шампионската лига само за 45 минути. В двубоя срещу БАТЕ Борисов в Беларус украинците поставиха нов рекорд за най-много голове, вкарани през първото полувреме на мач от най-комерсиалния футболен турнир. Те поведоха с 6:0 още преди почивката. Луис Адриано от Шахтьор се превърна в първия играч в историята, който отбелязва четири гола през първото полувреме на мач от ШЛ.Това бе първа победа за Шахтьор в груповата фаза на турнира този сезон, като тимът се изкачи до второто място в група „Н“ с актив от 5 точки. БАТЕ Борисов е трети с 3.

Челси разгроми Марибор с 6:0 като домакин на „Стамфорд Бридж”. Това бе втори успех за тима на Жозе Моуриньо в надпреварата този сезон, а мачът ще се запомни с двете дузпи за „сините“. Два гола за Челси отбеляза Еден Азар, който се разписа в 77-ата минута от бялата точка и 90-ата. Лоик Реми откри резултата в 13-ата минута, а десет минути по-късно нападателят Дидие Дрогба удвои преднината след отсъден 11-метров наказателен удар.

Капитанът Джон Тери направи резултата класически в 31-ата минута, а Митя Вилер си отбеляза автогол в 54-ата. В 66-ата минута Марибор получи право да изпълни дузпа след нарушение на Неманя Матич, но Петер Чех улови удара на Ибраими. Челси е лидер в Група „G” с актив от 7 точки, докато Марибор е на трета позиция с 2.

Тимът на Барселона победи с 3:1 като домакин Аякс. Бразилският нападател Неймар откри резултата в 7-ата минута, а 17 минути по-късно аржентинецът Лионел Меси покачи на 2:0. Това беше попадение номер 69 за носителя на Златната топка в Шампионската лига, с което се изравни с Кристиано Роналдо и вече е само на два гола от рекорда на Раул. 

В 66-ата минута Меси беше сменен, вероятно показно след прословутия отказ да напусна терена срещу Ейбар. Единственото попадение за Аякс отбеляза влезлият като резерва Анвар Ел Гази в 88-ата минута, а в добавеното на срещата Сандро Рамиреш оформи крайното 3:1. Във временното класиране Барселона е с актив от 6 точки, докато Аякс продължава да бъде с 2.

Отборът на Шалке 04 победи Спортинг (Лисабон) с 4:3. Германците направиха пълен обрат, след като губеха след попадението на Луиш Нани в 16-ата минута. Шалке поведе с 3:1 с голове на Чинеду Обаси в 34-ата, Клаас-Ян Хунтелаар в 59-ата и Бенедикт Хьоведес в 60-ата минута. Спортинг остана с човек по-малко на терена в 33-ата минута след втори жълт картон на защитника Маурисио.

Въпреки това португалците успяха да стигнат временно до равенството благодарение на двата гола на Адриен Силва – в 64-ата минута от дузпа и в 78-ата. Нападателят Ерик-Максим Чупо-Мотинг донесе победата за домакините с гол от бялата точка в добавеното време на срещата. Тимът на Шалке е втори в Група „G” с актив от 5 точки, а Спортинг е с четири по-малко на четвърта позиция.

Пари Сен Жермен стигна до много трудна победа при гостуването си на АПОЕЛ (Никозия). Единственото попадение падна 3 минути преди края и бе дело на Единсон Кавани. Домакините бяха по-опасният тим на терена, но не съумяха да грабнат трите точки.

В герой за ПСЖ се превърна бразилският защитник Давид Луис. В 56-ата минута той изби топката от голлинията. Тогава Густаво Мандука центрира към Тиаго Гомеш, който насочи кълбото към вратата, но Луис успя да го спре с глава и голът се размина. Френският тим събра 7 точки от първите си три мача от ШЛ и е лидер в групата си. Вторият Барселона е с една по-малко, а Аякс е трети с актив от 2 т. Кипърците пък са с една и ще се борят с холандците за място в Лига Европа.

Порто сломи с 2:1 Атлетик Билбао с голове на Ектор Ерера в 45-та минута и на Куарешма в 75-та. Хубави гол на Гийермо след 58 минути игра бе утехата за гостите. Баските остават само с 1 точка от три срещи. Португалците вече имат 7 т.



Резултати от двубоите в Шампионска лига:

Група „Е“

ЦСКА (Москва) – Манчестър Сити 2:2

Рома – Байерн 1:7

Група „F”

Барселона – Аякс 3:1

АПОЕЛ (Никозия) – Пари Сен Жермен 0:1

Група „G”

Челси – Марибор 6:0

Шалке 04 – Спортинг (Лисабон) 4:3

Група „H

БАТЕ Борисов – Шахтьор (Донецк) 0:7

Порто – Атлетик Билбао 2:1

КЛАСИРАНЕ

Група Е

1.Байерн 9 т.
2.Рома 4
3.Манчестър Сити 2
4.ЦСКА (Москва) 1

Група F

1.ПСЖ 7 т.
2.Барселона 6
3.Аякс 2
4.АПОЕЛ (Никозия) 1

Група G

1.Челси 7 т.
2. Шалке 5
3 Марибор 2
4.Спортинг (Лисабон) 1

Група Н

1.Порто 7 т.
2.Шахтьор (Донецк) 5
3.БАТЕ Борисов 3
4.Атлетик (Билбао) 1