на живо

"Байерн" потрепери, но взе своето в киевския студ (ВИДЕО)

Фамозен гол на Левандовски при 2:1 за баварците

"Байерн" потрепери, но взе своето в киевския студ (ВИДЕО)

Снежен Киев не уплаши "Байерн" Мюнхен, който продължава безгрешното си представяне в груповата фаза на Шампионската лига. Баварците се наложиха над "Динамо" Киев с 2:1, а Роберт Левандовски отбеляза деветия си гол в турнира през сезона.

Полската звезда на "Байерн" се нуждаеше от едва 14 минути, за да поведе напред баварците с красива задна ножица. За Левандовски това беше попадение в девети пореден сблъсък от Шампионската лига.

Снимка: Getty Images

Баварският натиск продължи и още веднъж донесе резултат в края на първото полувреме, когато за гостите блесна Кингсли Коман - 2:0 в полза на "Байерн".

След почивката "Динамо" откри головата си сметка в Шампионската лига през настоящата кампания. Денис Гармаш сложи край на сушата за украинския тим, продължила 430 минути без попадение. Вдъхновени от гола, домакините бяха близо и до измъкване на точка, но на два пъти късметът не бе на тяхна страна.

Снимка: Getty Images

Отлични намеси имаше и от вратаря на гостите Мануел Нойер. За опитния страж мачът тази вечер бе под №124 в турнира на богатите, като той се изравнява с италианската легенда Джанлуиджи Буфон. Пред тях при вратарите е единствено Икер Касияс със 177.

След петата си поредна победа "Байерн" спечели група 5, докато "Динамо" Киев остава на дъното с едва една спечелена точка.