на живо

"Байерн" си отмъсти на "Челси" с класика в Лондон

Баварците бяха безпощадни като гости на "Стамфорд Бридж"

"Байерн" Мюнхен победи "Челси" с категоричното 3:0 в първа среща от осминафиналите на Шампионската лига. Баварците успяха, макар и след години, да вземат частичен реванш от своите съперници, които през 2012 г. ги победиха на финала на надпреварата след изпълнение на дузпи. Това беше и първата среща между двата тима в турнира от тогава.

Победата за германският тим е още по-ценна, тъй като те бяха гости на "Стамфорд Бридж" и се прибират у дома със солидна преднина преди реванша.

Баварците започнаха мача по-настървено, като пропуснаха няколко добри възможности в първите минути чрез Коман и Гнбри. Първата по-добра атака на домакините дойде в 20-ата минута, когато Жиру стреля с глава, но без да затрудни Нойер. Футболистите на "Байерн" продължиха да бъдат по-настоятелни. Мюлер нацели гредата 10 минути преди края на първата част.

Снимка: Reuters

Преломът в срещата настъпи в началото на второто полувреме, когато Серж Гнабри вкара два гола за "Байерн" в рамките на 3 минути – първо в 51-ата, а след това в 54-ата минута.

24-годишният германец е едва вторият футболист в Шампионската лига, който успява в един сезон да вкара на два различни лондонски клуба – "Тотнъм" и "Челси". Първият такъв е Луиш Фиго, който отбеляза във вратите на "Арсенал" и "Челси" през сезон 1999/2000.

Постепенно темпото в мача спадна. "Байерн" обаче продължи да е по-добрият тим на терена. Така се стигна до 76-ата минута, когато след страхотна асистенция на Алфонсо Дейвис, Роберт Левандовски вкара 11-ия си гол в Шампионската лига през сезона. По този начин той отново стана едноличен лидер в голмасторската ранглиста. Арлинг Холанд от "Борусия" Дортмунд има 10 попадения.

Снимка: Reuters

В 83-ата минута "Челси" остана с човек по-малко, след като Маркос Алонсо получи червен картон след нарушение срещу Левандовски. Това е първи червен картон за играч на "сините" от Лондон в турнира от 2012 г. насам. Тогава към съблекалните по-рано от предвиденото тръгна Джон Тери по време на полуфиналната среща с "Барселона".

Реваншът между двата тима на "Алианц Арена" е насрочен за 18 март.