на живо

Без публика на ПСЖ - "Борусия" Дортмунд?

Властите в Париж скоро ще вземат решение

Reuters

Реваншът от 1/8-финалите в Шампионската лига между ПСЖ и "Борусия" Дортмунд ще се състои, но по всяка вероятност ще бъде без публика, пишат медиите във Франция и Германия. Целият "Парк де Пренс" ще бъде дезинфекциран - ще се обърне специално внимание на трибуните, ескалаторите и съблекалните. 

Здравният министър на Франция Оливие Веран информира, че в страната ще бъдат въведени по-строги мерки за борба с коронавируса. Във връзка с ограничаването на разпространението му не се препоръчва събирането на едно място на повече от 1000 души.

"Борусия" Дортмунд спечели с 2:1 първия мач на "Сигнал Идуна Парк". Реваншът в сряда (11 март) от 22:00 ч. ще бъде излъчен на живо по RING. Коментарното ни студио започва 30 минути по-рано.

Междувременно здравният министър на Германия Йенс Шпан препоръча отменянето на събития, на които се очаква да присъстват повече от 1000 души, в това число и реванша между "РБ Лайпциг" и "Тотнъм" от 1/8-финалите в Шампионската лига. Въпреки това, срещата ще се проведе по план във вторник и то с фенове.

Шпан също така съветва привържениците на "Тотнъм", "Челси" и "Рейнджърс" да не пътуват до Германия за мачовете от евротурнирите с оглед на увеличаващия се брой заразени от коронавируса.