на живо

"Челси" обърна "Лил" и оформи осемте най-добри в Шампионска лига (ВИДЕО)

Жребият за четвъртфиналите - в петък от 13:00 ч. по bTV Action

Носителят на трофея "Челси" се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като победи "Лил" с 2:1 с обрат в реванша. Така "сините" от Лондон продължават към следващата фаза с общ резултат 4:1 (2:0 на "Стамфорд Бридж").

На "Стад Пиер-Мороа" домакините поведоха в 38', когато Бурак Йълмаз се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Жоржиньо. С попадението ветеранът вече има три в елиминациите на Шампионската лига и стана най-резултатният турски футболист, задминавайки Арда Туран.

Снимка: Getty Images

"Челси" обаче се съвзе от шока и възстанови равенството в третата минута от добавеното време чрез Кристиан Пулишич. Той е първият северноамериканец с голове и в двата мачa от елиминационен сблъсък в турнира.

През втората част "Лил" пропиля добри възможности, открили се пред Йълмаз и Ксека, като последният удари и греда.

В 71' гостите осъществиха пълен обрат. Точен бе капитанът Сесар Аспиликуета, който засече с коляно центриране на Мейсън Маунт за крайното 2:1 в полза на английския гранд.

Снимка: Getty Images

Победата е 32-а за мениджъра на "Челси" Томас Тухел в първите му 50 мача в Шампионската лига. Така германският специалист подобри рекорда на Зинедин Зидан от 31. Трети в класацията е Пеп Гуардиола с 30.

"Челси" се присъедини към "Манчестър Сити", "Ливърпул", "Реал" Мадрид, "Атлетико" Мадрид, "Виляреал", "Байерн" Мюнхен и "Бенфика" в четвъртфиналите на Шампионската лига. Жребият за тази фаза можете да гледате в петък от 13:00 ч. пряко по bTV Action с коментара на Валери Генов.