на живо

"Челси" разгроми "Ювентус" за отмъщение, даде свидна жертва (ВИДЕО)

"Сините" победиха с 4:0 в Лондон

Носителят на трофея в Шампионската лига "Челси" спечели сблъсъка за върха в група 8 на турнира по категоричен начин! "Сините" разгромиха с 4:0 гостуващия "Ювентус" в мач от петия кръг на основната фаза. Така лидерът в Англия си осигури място в осминафиналите и даде заявка за първата позиция в групата.

С победата селекцията на Томас Тухел взе реванш за поражението с 0:1 в Торино през септември. Двубоят тази вечер беше под №50 за германския треньор начело на "Челси". Той има 32 победи, 31 от които без допуснат гол. За същия период сред отборите от топ 5 първенствата на Стария континент нито един не е с повече чисти мрежи.

Снимка: Getty Images

На "Стамфорд Бридж" резултата откри Трево Чалоба в 25'. При попадението на централния бранител останаха съмнения за игра с ръка на колегата му в отбрана Антонио Рюдигер и ситуацията премина през щателен преглед с помощта на системата за видеоповторения (VAR), преди голът все пак да бъде зачетен.

Снимка: Getty Images

В 56' намиращият се в страхотна форма Рийс Джеймс покачи на 2:0 и вече има 5 гола и 5 асистенции за сезона. Само две минути по-късно Калъм Хъдсън-Одой също се разписа за "Челси".

Така за първи път в историята на "сините" трима англичани бележат в двубой от Шампионската лига. Това се случва едва за трети път на тим от Висшата лига, като предишните случаи са от 1998 г., когато Бекъм, Коул, Фил Невил и Скоулс вкараха за "Манчестър Юнайтед" при 5:0 срещу "Брьондби", и през 2007 г., когато Карик, Смит и Рууни бяха точни за "червените дяволи" при разгрома със 7:1 над "Рома".

Снимка: Getty Images

Крайния резултат срещу "Ювентус" оформи влезлият като резерва Тимо Вернер, който отбеляза в петата минута от добавеното време.

"Челси" може и да унижи италианския гранд, но даде свидна жертва в хода на двубоя. Левият бек Бен Чилуел бе заменен от Сесар Аспиликуета в 71', след като получи контузия в коляното, а съмненията са, че английският национал е скъсал кръстни връзки и ще отсъства дълго.

Снимка: Getty Images