на живо

Детето-чудо на Шампионската лига (ВИДЕО)

Флорина Иванова разказва за Арлинг Холанд, който впечатли всички с изявите си в най-силния европейски клубен турнир

Детето-чудо на Шампионската лига (ВИДЕО)

Детето-чудо Арлинг Холанд! Футболистът на "Борусия" Дортмунд май вече свикна да се събужда след мач и да вижда снимката и името си на първите страници на спортните вестници.

С 10 гола в 7 мача в Шампионската лига този сезон, норвежкият нападател отново обра аплодисментите. Последните му две попадения бяха във вратата на "Пари Сен Жермен" в осминафиналите на най-силния международен европейски клубен турнир. Именно с тях Холанд, който премина от "Залцбург" в "Борусия" през януари, подобри редица рекорди. 

И освен това си заслужи наградата за Играч на мача. Тя беше учредена от УЕФА преди подновяването на мачовете в Шампионската лига. А в определянето на най-добър на терена по време на всеки мач от елиминациите глас имат футболни знаменитости като Фил Невил, Роберто Мартинес, Роби Кийн и Гарет Саутгейт.

В другия мач от вечерта - сблъсъка между "Атлетико" Мадрид и "Ливърпул" (завършил с победа 1:0 за домакините от Испания) статуетката попадна в ръцете на защитника Ренан Лоди.

Днес (19 февруари) предстоят още 2 мача от осминафиналите в Шампионската лига, които ще бъдат излъчени в каналите на bTV Media Group. 

От 21:30 ч. по bTV Action може да гледате сблъсъка "Тотнъм" - "Лайпциг". 

В същото време по RING е мачът "Аталанта" - "Валенсия".