на живо

Двама титуляри на Стяуа на линия за реванша с Лудогорец

Вратарят Арлаускис е възстановен, Танасе готов на 90%

Getty Images/Guliver Photos

Президентът на Стяуа Хелмут Дукадам увери, че двама от основните играчи на тима ще бъдат възстановени от травми за реванша от плейофния кръг на Шампионска Лига срещу Лудогорец в сряда.

Вратарят Арлаускис бе заменен в 37-ата минута на шампионатния сблъсък с Чехлаул (0:1), поради болки в адукторите, но изглежда, че проблемът му не е толкова сериозен и той ще заеме мястото си под рамката срещу родния шампион.

Офанзивният халф Кристиан Танасе също би трябвало да започне като титуляр. Въпреки че ръководството на гранда от Букурещ продължава да твърди, че през изминалата седмица той лекува травма, медиите в северната ни съседка са на мнение, че причината Танасе да не вземе участие в първия мач от сблъсъка преди седмица е скандал с ръководството на клуба, поради желание за трансфер в западноевропейски клуб. Ролята на офанзивният футболист може да бъде ключова за крайния изход, тъй като той ще заеме мястото на наказания Алекс Кипчиу. Окончателното решение за включването в игра на Танасе ще бъде взето часове преди мача след късен фитнес тест.

Мачът между Лудогорец и Стяуа е в сряда от 21:45 часа на ст. "В. Левски" и ще бъде излъчен пряко по БТВ Екшън.