на живо

В разгара на промени "Лудогорец" започва новия си европоход

"Орлите" гостуват на "Будучност" в Черна гора

Lap.bg

С позната цел - влизане в групите на Шампионската лига, или поне в тези на Лига Европа, "Лудогорец" започва пътя си в квалификациите тази вечер с гостуване на черногорския "Будучност" в Подгорица. Срещата от първия предварителен кръг в Шампионската лига е от 21 ч.

Пандемията от COVID-19 промени формата на турнирите. Победителят в квалификационните кръгове ще се определя само в един мач, а домакинството - чрез жребий. Така в първия кръг на пресявките "орлите" ще гостуват, а при успех във втория ще са домакини на датския "Мидтиланд", част от който е националът Божидар Краев.

В момента "Лудогорец" е в процес на промени в състава си. Затова и треньорът Павел Върба, и изпълнителният директор Ангел Петричев призоваха за търпение.

"Орлите" стартираха новия сезон в Първа лига със загуба от "Ботев" Враца, но се върнаха към победите с категоричен успех над "Славия". 

"Тръгваме с нагласата да постигнем резултат, който да ни позволи следващата седмица отново да имаме мач за Шампионската лига. Мисля, че ще го постигнем. Вярвам в играчите си. Ще подходим с уважение към съперника ни, но целите ни са ясни и ще ги преследваме докрай. Когато всичко се решава в един мач, не трябва да се подценява никой отбор", каза треньорът Върба.

През лятото "орлите" се подсилиха с четирима играчи - Алекс Сантана, Бърнард Текпетей, Ихинио Марин и Елвис Ману.

"Все още не сме достигнали нивото, което феновете искат да виждат. В отбора се случват доста процеси. Отсъстват важни футболисти, за сметка на това има много нови момчета, които очакваме, че ще бъдат новата генерация евробойци и които ще водят "Лудогорец" там, където му е мястото. При всички случаи в момента сме в изключително труден период, но той беше неизбежен", заяви изпълнителният директор.

"Всяко начало е трудно. Никога не сме провеждали подготовка по този начин. Доста проблеми ни се струпаха на главата, но вярвам в силите на треньорския щаб и футболистите и ще се завърнем с победа. Имаме високи цели и трябва да ги постигаме", каза още Петричев.