на живо

Финалът за Тухел - първи трофей в Шампионска лига и първа среща с Абрамович (ВИДЕО)

Петър Бакърджиев разказва най-интересните неща от света на спорта в предаването "Тази неделя"

Финалът за Тухел - първи трофей в Шампионска лига и първа среща с Абрамович (ВИДЕО)

Да спечелиш Шампионската лига е признание и наслада! Когато прегърнеш красивия трофей от най-силния европейски клубен турнир, емоциите са... Всъщност може да ни ги разкаже мениджърът на "Челси" Томас Тухел.

Освен че успя да поправи "грешката" си от миналата година, когато тогавашният му тим "Пари Сен Жермен" загуби битката за трофея с "Байерн" Мюнхен, той оправда доверието не само на феновете на "сините" от Лондон, но и на ръководството. 

Снимка: Reuters

Всъщност на стадиона в Порто Тухел и собственикът на "Челси" Роман Абрамович се видяха на живо за първи път. 

"Говорих със собственика на терена, което бе най-добрият момент за първа среща. Или може би най-лошият, защото след такъв успех всичко може да става само по-лошо. Ще говорим отново утре. Чакам с нетърпение. Мога да го уверя, че копнея за още успехи, че искам следващия трофей. Много съм щастлив, че съм част от този амбициозен клуб", заяви Тухел минути след финала.

Снимка: Reuters

Милиардерът Роман Абрамович инвестира в "Челси" през 2003 г., но от 2018 г. няма виза за влизане във Великобритания, тъй като властите искат да докаже произход на парите, които влага в различни бизнеси.

След сърдечната среща между руснакът и Томас Тухел, новият договор на специалиста изглежда сигурен. 

Преди в клуба да се захванат с административна дейност обаче трябва подобаващо да отпразнуват успеха си в най-силния европейски клубен турнир!