на живо

Героят на "Атлетико" дари късметлийската си фланелка за борбата с COVID-19 в Испания

Маркос Йоренте събра 8000 евро с тениската, с която вкара два гола и изхвърли "Ливърпул" от Шампионската лига

Полузащитникът на "Атлетико" Мадрид - Маркос Йоренте, продаде на търг фланелката, с която вкара два гола и изхвърли "Ливърпул" от Шампионската лига. Тениската му бе купена за малко повече от 8000 евро, а всички пари ще бъдат дарени за борбата с коронавируса в Испания.


25-годишният Йоренте дари фланелката си като част от инициативата "La Mejor Asistencia", която бе основана в помощ на Испания по време на пандемията.

Във въпросния драматичен мач Йоренте влезе като резерва през второто полувреме на "Анфийлд" и се разписа след лошо изчистване на Адриан в първото продължение. Девет минути по-късно той вкара и втори гол, преди Алваро Мората да отбележи трето попадение и да изхвърли носителя на трофея от надпреварата.

И други испански спортисти се включиха със свои артикули в събирането на пари за каузата. Пилотът от Формула 1 Карлос Сайнц дари един от състезателните си екипи, а фланелката, с която Рафаел Надал спечели 12-ата си титла от "Ролан Гарос", събра най-голямата сума - 20 500 евро.

Испания е сред най-лошо засегнатите от коронавируса страни в света. Потвърдените случаи на заразени са повече от 172 000, а жертвите - 18 000.

bTV призовава: останете си вкъщи!