на живо

Късен гол свали "Челси" от върха в групата (ВИДЕО)

"Зенит" се добра до зрелищно 3:3 у дома в Шампионска лига

Късен гол свали "Челси" от върха в групата (ВИДЕО)

Гол в 94' лиши "Челси" от първата позиция в осма група на Шампионската лига. Лондончани завършиха наравно 3:3 при неочаквано тежкото си гостуване на "Зенит" Санкт Петербург и сдадоха челното място на "Ювентус".

След точно 93 секунди игра, Тимо Вернер донесе аванс на "сините", отбелязвайки най-бързия гол за лондончани в цялата история на клуба в турнира.

Още до почивката обаче "Зенит" направи пълен обрат благодарение на головете на Клаудиньо (38') и Сардар Азмун (41'). В 62' Ромелу Лукаку изравни резултата след асистенция на Тимо Вернер.

Снимка: Reuters

Белгиецът спази традицията да се разписва всеки път, когато се изправя срещу руски тим в турнира. Тимо Вернер отново блесна за "Челси" в 85' - 3:2 в ползва на носителя на трофея.

Тъкмо когато лондончани гледаха смело към първата позиция в своята група, "Зенит" се оказа на друго мнение. Александър Ерохин посече мечтите на гостите за успех в срещата и закотви футболистите на Томас Тухел на втората позиция. "Зенит" продължава своето европейско участие в Лига Европа.