на живо

Крах за "Барселона" в Португалия, каталунците отново без точен удар (ВИДЕО)

Тимът на Роналд Куман загуби от "Бенфика" с 0:3 в Шампионска лига

Крах за "Барселона" в Португалия, каталунците отново без точен удар (ВИДЕО)

Нов провал за "Барселона" в Шампионската лига! Каталунците загубиха с 0:3 при гостуването си на "Бенфика" в мач от втория кръг в група 5 на турнира. Това поставя тима на Роналд Куман в тежката ситуация, тъй като "блаугранас" стартираха с поражение с 0:3 и от "Байерн".

На "Ещадио Да Луж" "Бенфика" доминира и записа първи успех над "Барселона" от 1961 г. насам, когато лисабонските "орли" печелят с 3:2 в най-ранния сблъсък помежду им.

Снимка: Getty Images

Португалците поведоха още в 3' чрез Дарвин Нунес, а Рафа Силва удвои аванса им в 69'. Десет минути преди края Нунес сложи точка на спора с точно реализирана дузпа. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Сержиньо Дест.

Гостите завършиха двубоя с човек по-малко заради втори жълт и респективно червен картон на Ерик Гарсия в 87'.

Снимка: Getty Images

"Барселона" така и не отправи точен удар по посока вратата на Одисеас Влаходимос и започва основната фаза с две поредни загуби за първи път в историята си.

В групата води "Байерн" с пълен актив от 6 точки, пред "Бенфика" с 4, "Динамо" Киев с 1 и "Барселона" на дъното с 0. На 20 октомври каталунците приемат аутсайдера "Динамо" Киев, а лидерът в Примейра лига посреща фаворита "Байерн".