на живо

"Ливърпул" отново се препъна в "Наполи" (ВИДЕО)

Мърсисайдци ще се борят в Залцбург за място на осминафинал

"Ливърпул" отново се препъна в "Наполи" (ВИДЕО)

След девет поредни домакински победи от началото на сезона, "Ливърпул" не успя да надиграе "Наполи" на "Анфийлд". Двубоят от група 5 на Шампионска лига завърши 1:1. Гостите от Италия не допуснаха поражение едва за втори път в 10 гостувания на английски състави в историята си, а "червените" за първи път не спечелиха срещу "адзурите" у дома. Те за втори път препънаха английския гранд през сезона, след като преди 10 седмици спечелиха първия им сблъсък с 2:0 на "Сан Паоло".

Снимка: Getty Images

Дрийс Мертенс даде преднина на гостите в 21-ата минута. Белгиецът получи извеждащо подаване от Джовани Ди Лоренцо и с прецизен удар прати топката в далечния ъгъл на вратата на Алисон. "Ливърпул" допусна гол в 11-и пореден двубой, а Мертенс бе точен за осми път през сезона. Нападателят вече изостава само на 4 попадения (117) от голмайстор номер едно в историята на "Наполи" Марек Хамшик (121).

Ливърпул стигна до изравнително попадение в 65-ата минута. Джеймс Милнър центрира от корнер, а Деян Ловрен отбеляза първия си гол в европейски двубой от пролетта на 2016 година, както и първи в Шампионска лига от края на 2010 година с екипа на "Олимпик" Лион.

Снимка: Getty Images

"Ливърпул" остава лидер в класирането с 10 точки, но му предстои тежко и решително гостуване на "Залцбург" в последния шести кръг. Поражение с два гола разлика или резултати 0:1, 1:2, 2:3, 3:4 може да изхвърли "червените" от турнира. За целта и "Наполи" трябва да спечели у дома срещу "Генк", като победа на "адзурите" им гарантира място в елиминационната фаза.

Тагове: