на живо

"Лудогорец" гостува на черногорци в първия кръг на квалификациите за ШЛ

Победителят от сблъсъка ще бъде определен в един мач

Lap.bg

Пътят на "Лудогорец" към групите на Шампионската лига започва с мач срещу черногорския "Будучност", реши жребият в Нион.

Победителят от сблъсъка ще бъде определен в един мач, като "орлите" ще гостуват в Подгорица. Срещата е на 18 или 19 август.

Треньор на шампиона на Черна гора е сърбинът Младен Милинкович, като в състава преобладават местни играчи. До момента отборът е осъществил три летни трансфера, всичките на свободни агенти.

Само веднъж в квалификациите "Лудогорец" се е изправял срещу тим от Черна гора. През сезон 2016/17 "орлите" отстраняват "Младост" Подгорица във втория предварителен кръг с общ резултат 5:0.

Деветкратният шампион на България ще се опита за трети път да влезе в групите на най-авторитетния клубен турнир. Миналия сезон разградчани играха в Лига Европа, но на осминафиналите отпаднаха от "Интер".

Жребият за втория предварителен кръг е утре (10 август), като тогава ще станат ясни и първите съперници на участниците ни в квалификациите за Лига Европа - ЦСКА, "Локомотив" Пловдив и "Славия".