на живо

"Лудогорец" очаква труден реванш срещу "Шахтьор" Солигорск

"Орлите" спечелиха първата среща с 1:0

Lap.bg

В "Лудогорец" си поставиха за цел да победят за втори път "Шахтьор" Солигорск. Днес разградчани отпътуваха за Белград, където утре гостуват на неутрален терен на шампиона на Беларус в реванша от първия предварителен кръг на Шампионската лига.

Въпреки победата с 1:0 в Разград, от щаба на "Лудогорец" не си правят илюзии, че лесно ще продължат напред в турнира.

"Шахтьор" не е отбор, който ще се предаде леснo. Със сигурност са анализирали първия мач и са си съставили план за втората среща", каза треньорът Валдас Дамбраускас при заминаването на тима.

"Предния мач, както видяхте всички, изпуснахме 4-5 гола. Вратарят им просто направи мача на живота си, надявам се утре да не е така. Ние ще си играем нашата игра и дано имаме късмет да влязат по-рано нашите ситуации за гол", добави нападателят Кирил Десподов.

Снимка: Lap.bg

От ръководството на клуба предупредиха, че не трябва да има подценяване на съперника.

"Ще бъде изключително груба грешка, ако подходим лежерно към тоя мач. Ние трябва да влезем в този мач все едно резултатът е 0:0 и да няма абсолютно грам подценяване", категоричен е изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев.

Той обаче не пожела да коментира информацията в румънски медии, че отборът е напът да привлече капитана на "Динамо" Букурещ Паул Антон.

Ако отстрани "Шахтьор" Солигорск, във втория предварителен кръг "Лудогорец" ще се изправи срещу победителя от "Шкендия" - "Мура".