на живо

Магията "Шампионска лига": Краев и "Мидтиланд" в опит за историческо постижение

От днес започват плейофите в Шампионската лига

Facebook

Кои отбори ще играят в груповата фаза на Шампионска лига през сезон 2020/2021? 

Ако си задавате този въпрос, то днес е щастливият ви ден! Започват плейофите за участие в най-силния европейски клубен турнир! 

Тъй като единственият български представител в квалификациите "Лудогорец" отпадна във втори квалификационен кръг, остава ни да стискаме палци на единствения роден играч - Божидар Краев. Той се завърна в датския "Мидтиланд" след успешен сезон в Португалия и вече участва в два мача в пресявките - победата над "Лудогорец" с 1:0 и последвалия успех срещу "Йънг Бойс" с 3:0.

Снимка: Facebook

Днес (22 септември) датчаните гостуват на "Славия" Прага в опит да запишат най-голямото постижение в историята на клуба. До сега "Мидтиланд" не е играл в груповата фаза на Шампионската лига. В 4 от предишните опити отборът се проваляше точно във фазата на плейофите.

През настоящия сезон, белязан от пандемията от коронавирус, в квалификациите отборите играеха по един мач, а домакинът се решаваше от жребий. В последната стъпка преди груповата фаза отборите се завръщат към познатото - мачове на разменено домакинство.

Снимка: Facebook

Така "Мидтиланд" ще гостува първо в Чехия, а седмица по-късно ще бъде домакин. Публика все още не се допуска по трибуните.

Днес ще се изиграят още 2 мача: "Краснодар" - ПАОК, "Макаби" Тел Авив - "Залцбург". Всички срещи стартират в 22:00 ч.

Утре (23 септември) предстоят други 3 сблъсъка, които ще може да гледате от 21:30 в каналите на bTV Media Group.

"Гент" - "Динамо" Киев по bTV Action
"Олимпиакос" - "Омония" Никозия по RING
"Молде" - "Ференцварош" на VOYO.BG

Снимка: uefa.com

Не, не си мислете, че само 6 отбора ще участват в груповата фаза. По традиция те са 32. Така ще бъде и тази година. Класиране за важните четворки си осигуриха шампионът от миналия сезон "Байерн" Мюнхен, първенецът в Лига Европа "Севиля", шампионите на Испания ("Реал" Мадрид), Франция ("Пари Сен Жермен"), Италия ("Ювентус"), Англия ("Ливърпул"), Русия ("Зенит") и Португалия ("Порто"). Те ще бъдат водачи в групите.

Жребият ще определи място и на другите тимове - още 2 от Испания ("Барселона" и "Атлетико" Мадрид), 3 от Англия ("Манчестър Сити", "Манчестър Юнайтед", "Челси"), 3 от Италия ("Интер", "Лацио", "Аталанта"), 3 от Германия ("Борусия" Дортмунд, "Лайпциг", "Борусия" Мьонхенгладбах), 2 от Франция ("Олимпик" Марсилия, "Рен"), още 1 от Русия ("Локомотив" Москва) и по 1 от Украйна ("Шахтьор" Донецк), Холандия ("Аякс"), Белгия ("Брюж") и Турция ("Истанбул Башакшехир").

Преживяхме един тежък сезон, преживяхме и принудителната пауза заради коронавируса, изтърпяхме забрани, нови правила, тишината по трибуните... Време е за прераждане! И за нови дербита!

Време е за Шампионска лига!