на живо

"Манчестър Сити" обърна "Реал" за пет минути, Рамос с червен картон (ВИДЕО)

Добър аванс за "гражданите" преди реванша в Манчестър след три седмици

"Манчестър Сити" обърна "Реал" за пет минути, Рамос с червен картон (ВИДЕО)

"Манчестър Сити" победи "Реал" Мадрид с 2:1 в първия мач от 1/8-финалите в Шампионската лига. "Гражданите" направиха обрат за пет минути и взеха добра преднина преди реванша, а към приятните новини за Пеп Гуардиола можем да добавим и директния червен картон на капитана на "Реал" Серхио Рамос.

През първата част на срещата опасностите пред двете врати бяха малко, а Тибо Куртоа и Едерсон се отличиха с по едно ключово спасяване.

Снимка: Reuters

Гостите стигнаха до първата си по-сериозна възможност в 21-ата минута. Кевин де Бройне пусна много добър пас към Габриел Жезус, който финтира Варан в наказателното поле и стреля, но Тибо Куртоа плонжира и спаси.

В 30-ата минута Ферлан Менди центрира към Карим Бензема, за когото това бе мач номер 100 в турнира, но Едерсон спаси удара с глава на французина. Винисиус опита да вкара при добавката в опразнената врата, но се подхлъзна.

Аймерик Лапорт бе сменен принудително в 33-ата минута заради контузия.

В 50-ата минута Де Бройне напредна и подаде към Марез, алжирецът финтира съперник и стреля, но топката мина покрай вратата на Тибо Куртоа. Малко по-късно Марез излезе сам срещу стража на "белите", но не успя да го преодолее.

Снимка: Reuters

Противно на очакванията, с оглед на показаното през втората част, "Реал" Мадрид поведе в резултата в 60-ата минута. Играчите на "Сити" бяха хванати неподготвени при изнасянето на топката, Винисиус се възползва и асистира на Иско за 1:0. Това бе първи гол на Иско в Шампионската лига от септември 2018 г.

Точно когато "Реал" започна да се успокоява, "гражданите" вдигнаха оборотите и обърнаха изхода от двубоя само за пет минути.  В 78-ата минута "небесносините" изравниха след гол с глава на Габриел Жезус, а в 83-ата Де Бройне вкара дузпа, отсъдена за нарушение на Дани Карвахал. 

Снимка: Reuters

В 86-ата минута ситуацията на "Реал" се усложни още повече, тъй като Серхио Рамос си изкара директен червен картон и ще пропусне реванша в Манчестър.

Това беше трети пореден мач, в който мадридският гранд не може да стигне до победата. "Реал" направи две последователни грешки в Ла Лига. Освен това има само една победа в последните си шест домакински мача в Шампионската лига.