на живо

Мбапе блесна с прекрасен гол, а ПСЖ отново повали "Нант" в Париж (ВИДЕО)

Неймар също се разписа за домакините

Мбапе блесна с прекрасен гол, а ПСЖ отново повали "Нант" в Париж (ВИДЕО)

"Пари Сен Жермен" постигна пета поредна домакинска победа във всички турнири, побеждавайки гостуващия "Нант" с 2:0. Двубоят бе последен от програмата на междинния 16-и кръг на Лига 1. С успеха тимът на Томас Тухел отново се отдалечи на пет точки от втория в класирането "Олимпик" Марсилия, който също така е с мач повече. На "Парк де Пренс" представянето на лидера в класирането не бе безупречно, и макар съперникът да показа смелост и качество в играта си, това се оказа недостатъчно за изненадващ резултат.

И двата гола бяха отбелязани през втората част, но първият бе далеч по-специален. В 52-ата минута гостите сгрешиха в централната зона и секунди по-късно Анхел ди Мария асистира елегантно на Килиан Мбапе, който бе хванат в крачка с гръб към вратата и въпреки това отклони топката с пета в далечния ъгъл. Разкошното изпълнение на шестия в класацията за "Златната топка" му осигури 11-и гол за сезона във всички турнири и трети в последните три шампионатни мача срещу "Нант". Ди Мария записа десета асистенция за кампанията. Второто попадение реализира Неймар в 85-ата минута. Бразилецът вкара петия си гол за сезона от дузпа, която трябваше да изпълнява наново, но се справи и при втория опит.

"Парк де Пренс" продължава да е кошмарно място за "Нант", който допусна 14-а последователна загуба от ПСЖ във френската столица. В историята си парижани са постигали повече поредни победи у дома единствено срещу "Бастия" - 16 между 1981 и 2001 година. ПСЖ също така вече има 19 успеха в последните 23 срещи с "канарчетата", които са спечелили само веднъж в този период - на 17 април 2019 година.

Шампионите продължиха и тенденцията да не допускат гол при домакинските си победи (9 в 10 мача) от началото на сезона. Основна причина и в тази среща бе Кейлор Навас, който направи няколко страхотни спасявания.

"Нант" се раздели със серията си от два мача без загуба, губейки за пети път в последните седем кръга. Тимът от Бретан се смъкна до девето място в класирането с 23 точки, но изостава само с три от заемащия трета позиция "Бордо".