на живо

Мбапе: Дойдох в ПСЖ, за да спечеля Шампионската лига

"Искам да пиша историята на френския футбол"

Getty Images

Килиан Мбапе заяви, че подписал с "Пари Сен Жермен", за да спечели Шампионската лига и един триумф във финала с "Байерн" тази вечер би оправдал решението му. Световният шампион смени "Монако" с ПСЖ през лятото на 2017 г. - първоначално под наем, превърнат в постоянен трансфер година по-късно. Оттогава бързоногият нападател има 90 гола в 123 мача за парижани.

"Дойдох тук именно, за да спечеля Шампионската лига. Искам да пиша историята на френския футбол. Ето, че ми се предоставя възможност да го направя. Откакто пристигнах в ПСЖ, преживяхме не едно или две разочарования. Сега обаче сме на финал, което показва, че аз и съоборниците ми не се отчаяхме, не се предадохме. Целта ми е да спечеля този турнир с френски отбор.", заяви Мбапе.

Снимка: Getty Images

Пандемията с коронавирус прекъсна и удължи сезона, а при подновяването му за елиминационната фаза форматът ѝ бе променен. Двубои в един мач, без традиционното разменено гостуване и най-важното... пред закрити врата. Мбапе обаче не смята, че това е отнело от блясъка на Шампионската лига.

"Остава си най-великият клубен турнир. Разбира се, странно е да играеш пред празни трибуни. Иска ни се феновете да бяха с нас. Знаем, че щяха да ни подкрепят бурно. Това си остава Шампионската лига. Виждате темпото на мачовете. Срещите са пред закрити врата, но има атмосфера. Всички я усещаме и искаме да спечелим турнира. Форматът е необичаен, но и запомнящ се. Сполетя ни трагедия. Този сезон е исторически.", коментира нападателят.

Докато "Байерн" преследва шестия си триумф в Шампионската лига, ПСЖ е устремен към своя първи. Дали ще го постигне - гледайте тази вечер от 22:00 ч., когато по bTV Action започва прякото предаване на финала. Коментарното ни студио е с начален час 21:00.

Снимка: Getty Images