на живо

Мбапе засенчи Меси, отнемайки му ценен рекорд (ВИДЕО)

Френският суперталант няма спирка!

Мбапе засенчи Меси, отнемайки му ценен рекорд (ВИДЕО)

Килиан Мбапе вече е най-младият футболист, отбелязал 25 гола в Шампионската лига. Френският суперталант се разписа за 1:0 в реванша срещу "Барселона" (1:1) на "Парк де Пренс" и със своите 22 години и 80 дни подобри рекорда на Лионел Меси. Аржентинецът нанизва 25-ия си гол в турнира, когато е на 22 години и 286 дни.

Снимка: Reuters

В топ 5 на тази страхотна класация, която вече се оглавява от Мбапе, са други футболни величия.

След Меси е легендата на "Реал" Мадрид - Раул, който стига границата от 25 гола на 23 години и 252 дни. Следва друг играч на Кралския клуб - Карим Бензема (24 години, 99 дни). Тиери Анри оформя петицата с 25 години и 102 дни.

Мбапе се разписа от дузпа в 31-ата минута на срещата от 1/8-финалите. Той си тръгна и с хеттрик от първия двубой на "Камп Ноу" преди три седмици (ПСЖ победи с 4:1).

Снимка: Reuters

С четирите си гола в двата мача срещу "Барса" Килиан Мбапе постави още един рекорд. Той е единственият футболист, вкарал четири пъти във вратата на каталунците в рамките на един елиминационен сблъсък в Шампионската лига.

Реваншът в сряда вечер завърши при резултат 1:1 и така тимът на Маурисио Почетино се класира за 1/4-финалите.

ПСЖ ще разбере следващия си съперник в петък (19 март). Жребият за 1/4-финалите и 1/2-финалите ще бъде излъчен на живо по bTV Action oт 13:00 ч.