на живо

Меси и хвръкналата емблема (ВИДЕО)

Съдията на мача с ПСЖ беше пометен от аржентинеца

Reuters

Не е лесно да си съдия, когато около теб играе Лионел Меси от "Барселона". Понякога магията на футбола, който играе аржентинецът, те увлича... Друг път те блъска и губиш ценна част от екипировката си. 

Питайте съдията Антъни Тейлър от Англия. Той следеше за спазването на правилата на терена по време на реванша от осминафиналите в Шампионската лига срещу "Пари Сен Жермен". В 65-ата минута реферът се озова в центъра на събитията. Покрай него профуча Меси. Двамата се сблъскаха и емблемата на Тейлър падна. 

Комичната ситуация се случи след спорната дузпа, която Меси пропусна. В края на първата част аржентинецът получи шанс да отбележи от наказателен удар, но вратарят на ПСЖ Кейлор Навас спаси. Според феновете на каталунците и испанската преса, дузпата е трябвало да бъде повторена, тъй като Верати е нахлул в наказателното поле по-рано от разрешеното. 

В крайна сметка "Барселона" отпадна от Шампионска лига след осминафинал. Това се случва за първи път от 14 години. През сезон 2006/2007 каталунците се простиха с мечтата си за трофея от най-силния европейски клубен турнир на този ранен етап, след като бяха елиминирани от "Ливърпул".

Снимка: Reuters