на живо

Меси и Мбапе се разправиха с "Брюж", пренаписаха историята (ВИДЕО)

"Пари Сен Жермен" разгроми аутсайдера в група 1 на Шампионската лига

Меси и Мбапе се разправиха с "Брюж", пренаписаха историята (ВИДЕО)

"Пари Сен Жермен" завърши груповата фаза на Шампионската лига с разгром над аутсайдера "Брюж". Французите спечелиха с 4:1 на своя "Парк де Пренс", а двубоят се превърна в шоу на Лионел Меси и Килиан Мбапе, които влязоха в историята.

Мбапе откри резултата за ПСЖ още във 2' и със своите 22 години и 352 дни стана най-младият, отбелязал поне 30 попадения в турнира. Две минути по-късно той покачи на 2:0, след като оползотвори подаване на Анхел Ди Мария.

Снимка: Getty Images

В 38' ПСЖ вече имаше три гола аванс - Мбапе асистира на Меси и вратарят Симон Миньоле се оказа безпомощен.

"Брюж" все пак намали на 1:3 в 68' чрез Матс Риц. Това обаче само разгневи парижани и в 76' седемкратният носител на "Златната топка" Лионел Меси оформи крайния резултат от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него. Така аржентинският нападател се разписа срещу 38-ми различен отбор в Шампионската лига - постижение, с което никой друг не може да се похвали!

Въпреки изразителния успех, ПСЖ остава на второ място в група 1 с актив от 11 точки - една зад финалиста от предишното издание "Манчестър Сити". Трети и съответно продължаващ към Лига Европа е "Лайпциг" със 7 точки, а "Брюж" е на дъното с 4.

Снимка: Getty Images